Ураганът Никол обърка плановете на всички, които през последните два

...
Ураганът Никол обърка плановете на всички, които през последните два
Коментари Харесай

Блокирани от урагана Никол: Репортер на БНТ два дни не може да излети към дома заедно с десетки пътници

Ураганът " Никол " обърка проектите на всички, които през последните два дни желаеха да летят с начална или последна точка Маями - в това число и на репортера на Българска национална телевизия Татяна Йорданова, която е блокирана на летището там, дружно с десетки други пасажери.

Ето какво споделя Татяна:

" Новината за урагана тук може да изненада само гостите на щата Флорида - жителите са привикнали с времето, което за секунди става дъждовно. Именно локалните ни предизвестиха, че идващият вихър Никол ще анулира полетите.

Ден преди плануваното политане, немската самолетна компания отхвърли да извърши полета и бяхме трансферирани към полска. На летището обаче бяхме предизвестени, че ще има закъснение на полета с най-малко три часа. Тези три часа прераснаха в седем часа неопределеност по кое време и дали въобще ще полетим. Причината - полският аероплан, който трябваше да ни вземе, към момента не беше стигнал до Маями. Вместо общоприетия маршрут екипажът трябваше да заобиколи урагана (на фотосите долу).

По време на престоя на летището всички пасажери получиха вода, сандвич и чипс. А малко по-късно и новината, че полет няма да има, тъй като след кацането на самолета, вятърът е бутнал резервоар към самолета, който е предизвикал щета, която нямаше по какъв начин да бъде отстранена.

Новината беше посрещната с ръкопляскания от пасажерите. Иронични, несъмнено, тъй като по-голяма част от чакащите отлагаха полета си за следващ път.

Последва безредна процедура по прегрупиране на пасажерите, търсене на хотели, опазване на нов полет. В последна сметка и хотелът, и новите билети, и превозът бяха поети от самолетната компания. Предстои нов, трети опит за полет ".

Редовният маршрут



Заобиколният маршрут



Заради урагана, съпроводен от ветрове със скорост до 120 км/ч, в четири окръга във Флорида е издадена заповед за наложителна евакуация. Стихията може да засегне и галактическия център на НАСА " Кенеди ", покрай град Орландо.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР