Ураганът Майкъл, който премина вчера през северозападната част на Флорида,

...
Ураганът Майкъл, който премина вчера през северозападната част на Флорида,
Коментари Харесай

Ураганът Майкъл взе първата си жертва СНИМКИ

Ураганът Майкъл, който мина през вчерашния ден през северозападната част на Флорида, лиши живота на един човек, оповестиха локалните управляващи, представени от Франс прес и Българска телеграфна агенция.

Властите в окръг Гадсдън оповестиха за един смъртен случай, обвързван с урагана. Те прецизираха, че индивидът е бил ударен от падащо дърво.

Ураганът отслабна до първа категория. Това заяви Националният център за ураганите на Съединени американски щати, представен от Ройтерс.

По прогнози на центъра Майкъл ще отслабне тази заран до тропическа стихия, до момента в който минава през югоизточните щати.

Ураганът се намира на 30 км югозападно от град Олбани в щата Джорджия с оптимални непрекъснати ветрове от 150 км/ч.

Ураганът Майкъл удари през вчерашния ден по обед с цялостна мощ северозападната част на американския щат Флорида. С ветрове от 250 км/ч стихията нанесе обилни вреди и провокира наводнения в крайбрежните зони, заяви Франс прес.

Майкъл доближи сушата като вихър от четвърта степен по пестепенната канара на Сафир-Симпсън към 13,30 часа локално време покрай курортния град Мексико бийч, ситуиран на Мексиканския залив.

Това е най-силната стихия във Флорида от четвърт век и третия по мощност вихър, достигал сушата в Съединени американски щати, заяви Ройтерс.

На фрагменти в обществените мрежи се вижда по какъв начин част от Мексико бийч е под вода, достигаща до покривите на някои къщи, някои от които отчасти разрушени от бурята.

В намиращия се наоколо град Панама мощната стихия продължи три часа, а по улиците има паднали дървета и парчета, в това число цели части от тухлени здания, оповестиха кореспонденти на Агенция Франс Прес от мястото на събитието.

Около 375 000 души от над 20 окръга във Флорида получиха разпореждане за евакуация.

Националният център за ураганите заяви, че Майкъл е минал от Флорида в Джорджия като вихър от трета степен - най-мощната стихия в документираната история, прекосявала през югозападната част на щата, съобщи Асошиейтед прес.

Към 18 часа локално време бурята бе на 32 км западно-северозападно от град Бейнбридж с ветрове от 185 км/ч.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР