Ураганът Майкъл, който е от 4-та категория, ще причини катастрофални

...
Ураганът Майкъл, който е от 4-та категория, ще причини катастрофални
Коментари Харесай

Американските власти предупредиха: Ураганът Майкъл ще причини катастрофални щети

Ураганът Майкъл , който е от 4-та категория, ще аргументи пагубни вреди в северозападната част на югоизточния американски щат Флорида, предизвести шефът на националния център за ураганите Кен Греъм , представен от Асошиейтед прес.

Греъм сподели, че ветровете със скорост до 230 км/ч са задоволително мощни, с цел да отнесат покриви и да разрушат изцяло къщи.

В някои сектори по крайбрежието нивото на морето може да се увеличи с най-малко 2 метра, а тук-там - с до 4 м, означи той.

Ураганът евентуално ще резервира мощта си, до момента в който минава над щата Джорджия в четвъртък. Според Греъм повалени дървета ще прекъсват електропроводи и някои региони може да останат без ток със седмици, а рисковата конюнктура ще се резервира дълго откакто бурята премине.
Waves Crashing into Navarre Beach Pier.
— Navarre Beach (@BeachNavarre)

Губернаторът на Флорида Рик Скот сподели, че последствията от урагана Майкъл ще са " ужасяващи ". Това ще е най-страшната стихия, вилняла в Северозападна Флорида през последния век, предвижда той.-->

Скот съобщи, че " е изплашен до гибел " от това, че хората тук-там като остров Сейнт Джордж и крайбрежието са пренебрегнали нареждането за евакуация.

Губернаторът на Флорида заяви, че щатските управляващи в този момент се концентрират вниманието си върху възстановителните старания след урагана. Мобилизирани са 3500 души от Националната армия на Флорида, а хиляди чиновници на комуналните компании са в подготвеност, уточни той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР