Ураганът Лий се формира, като се очаква бързо да се засили до „изключително опасна“ голяма буря до уикенда

...
Ураганът Лий вече се разви в Атлантическия океан, тъй като
Коментари Харесай

Ураганът Лий вече се разви в Атлантическия океан, тъй като бурята продължава да се засилва през седмицата и е на път да се превърне в " изключително опасен" голям циклон.

Максималните ветрове са се увеличили до поне 75 mph и се прогнозира продължаващо укрепване през седмицата, според Националния център за ураганите.

"Тази буря е ще бъде чудовище“, каза метеорологът на FOX Weather Стивън Морган.

До уикенда се очаква ураганът Лий да донесе поривисти ветрове и вълнение на Малките Антили и Пуерто Рико.

След уикенда се очаква ураганът да премине на север от островите и в югозападната част на Атлантическия океан.

Специалистът по ураганите на FOX Weather Брайън Норкрос заяви, че няма вероятност Лий да бъде пряка заплаха за Флорида, Джорджия или Южна Каролина, но бурята ще генерира силен прибой с мощни вълни, които могат да причинят щети по крайбрежието.

Докато компютърните модели прогнозират, че Лий ще остане в морето, някои сочат, че средноатлантическите и североизточните брегове все още може да се чувстват ефектите от бурята и се препоръчва наблюдение на бъдещите прогнози.

Според Националния център за ураганите ураганът Лий е на повече от 1100 мили на изток от северните острови Лийуърд.

Ураганът продължава да се движи в посока запад-северозапад в общата посока на североизточната част на Карибите и югозападния Атлантик.

Прогнозира се Lee да достигне голяма сила на урагана – определена като категория 3 или по-висока - до петък следобед. През уикенда ветровете може да достигнат сила от категория 4 или 5.

„Атмосферните и океанските условия изглеждат изключително благоприятни за бързо засилване през следващите няколко дни“, казаха синоптиците на NHC. „Очаква се (Лий) бързо да се засили в изключително опасен ураган до уикенда.“

Очаква се ураганът Лий да се движи на запад-северозапад през следващите дни и близо до островите в североизточната част на Карибите през следващите 96 часа.

Въпреки че се прогнозира циклонът да премине на север от островите, близостта му може да наложи издаването на часовници през следващите 48 часа.

Наблюдение за тропическа буря се издава, когато са възможни ветрове със скорост от 39 до 73 mph през следващите 48 часа.

Наблюдение за ураган се издава, когато са възможни ветрове със скорост от поне 74 mph през следващите 48 часа. Тези ветрове може да бъдат придружени от буря и крайбрежни наводнения.

Циклонът се обявява за тропическа буря, когато максималните постоянни ветрове достигнат най-малко 39 mph, и за ураган, когато ветровете достигнат 74 mph.


Оригинален източник на статия: Формира се ураганът Лий, който се очаква бързо да се засили до „изключително опасна“ голяма буря до уикенда

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР