Ураганът Ирма продължава да руши всичко по пътя си. Окото

...
Ураганът Ирма продължава да руши всичко по пътя си. Окото
Коментари Харесай

Милиони са без ток, части от Маями са под вода

Ураганът „ Ирма ” продължава да разрушава всичко по пътя си. Окото на стихията доближи Флорида и се движи на север по крайбрежията на американския щат. Части от Маями са под вода, a три и половина милиона семейства са без ток , осведоми Народоосвободителна въстаническа армия.

Въпреки че „ Ирма ” отслабна до 2 категория, стихията продължава да е извънредно рискова – скоростта на ветровете към момента доближава до 160 км/ч. Много българи, живеещи Отвъд Океана, са побързали да се изтеглят, преди да пристигна бедствието.

Президентът Доналд Тръмп разгласи цялата територия на щата за зона на най-голямо естествено злополучие.

„ Всички избавителни екипи са доста добре координирани. Лошата вест обаче е, че това е едно огромно страшилище. Надявам се, че няма доста хора по пътя му. Не бихте желали да сте на пътя му ”, съобщи американският президент Доналд Тръмп.

Близо 3 милиона и половина семейства са без ток , а елементи от Маями са под водата. Милиони други са застрашени от спиране на тока, а цялостното възобновяване на електрозахранването може да отнеме седмици.

Мощната буря провокира приливни талази с височина над 2 метра в доста региони на западното крайбрежие на Флорида. Три огромни строителни крана бяха повалени от поривите на „ Ирма ”. Сега стихията се придвижва на север и се доближи Южна Джорджия.

„ Целият щат Джорджия ще бъде обиден от този вихър и последствията от него. Взимаме защитни ограничения във всяка една област на щата. Със сигурност обаче има неща, които са отвън нашия надзор ”, съобщи губернаторът на Джорджия Натан Дийл.

По предварителни данни, вредите от прекосяването на „ Ирма ” през Карибите и Съединените щати ще бъдат минимум 290 милиарда $.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР