Ураганът Ирма предизвика масови разрушения на Карибите, като редица сгради

...
Ураганът Ирма предизвика масови разрушения на Карибите, като редица сгради
Коментари Харесай

Ураганът Ирма предизвика масово опустошение на Карибите

Ураганът " Ирма " провокира всеобщи опустошения на Карибите, като редица здания бяха пометени и минимум 7 души починаха, оповестяват международните информационни организации.

Малкият остров Барбуда е " съвсем ненаселен ", до момента в който управляващите предизвестяват, че френската част на остров Свети Мартин е съвсем разрушена.

Броят на жертвите се чака да нарасне.

Междувременно две други стихии са се трансформирали в урагани.

Ураганът " Ирма ", който е от петата най-висока категория, минава северно от американската територия Пуерто Рико, оповестиха от Националния център за ураганите на Съединени американски щати.

Повече от половината 3 млн. поданици на острова останаха без ток, откакто " Ирма " провокира поройни дъждове и мощни ветрове. Власите оповестиха, че може да няма електричество в продължение на няколко дни.

Video shows damage caused by Hurricane #Irma in the Caribbean pic.twitter.com/yGgdSwnxym
— Sky News (@SkyNews) September 7, 2017

Най-мощната атлантическа стихия от десетилетие провокира ветрове със скорост от 295 км/ч и се чака да премине покрай или край северното крайбрежие на Доминиканската република през днешния ден.

Ураганът " Ирма " първо удари островната страна Антигуа и Барбуда. В Барбуда се оповестява за минимум една жертва, където министър председателят Гастон Браун съобщи, че към 95 % от постройките са понесли някакви вреди.

" Това е безусловно опустшение ", посочи кой откакто прелетя над острова, на който живеят към 1600 души, като добави: " Островът е безусловно под вода. Всъщност считам, че в настоящия си тип Барбуда е съвсем необитаема. "

Антигуа обаче, където живеят към 80 хиляди души, е била пощадена от стихията, като там няма жертви.

Властите потвърдиха за минимум 6 жертви и обилни вреди с изключение на на о.Свети Мартин, също и на френския остров Сейнт Бартс, който е прочут като най-красивия остров на Карибите.

Летището в Свети Мартин, което е третото най-голямо на Карибите, е било разрушено, като локалните управляващи показват, че множеството здания на територията са изравнени със земята.

Жителите са без питейна вода и електричество, като спешните екипи към момента се пробват да се доберат до най-тежко засегнатите региони.

" Това е голяма злополука - 95 % от острова е опустошен ", съобщи най-високопоставеният управник на острова Даниел Гибс.

Значителни вреди също по този начин се оповестяват и в холандската част на о. Св. Мартин, който е прочут като Синт Мартен.

Американският президент Доналд Тръмп съобщи, че той и неговите сътрудници следят напредването на урагана " Ирма ". " Изглежда като нещо, което може да бъде нещо, което няма да бъде добре. Вярвайте ми, не е добре ", разяснява той пред публицисти в Белия дом.

Все още не е ясно какво влияние може да има " Ирма " върху територията на Съединени американски щати, само че прогнозите демонстрират, че той може да удари щата Флорида в неделя.

Властите са почнали да изтеглят туристи и поданици на курорта Флорида Кийс.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР