Ураганът "Ирма” отслабна до първа категория с достигането на района

...
Ураганът "Ирма” отслабна до първа категория с достигането на района
Коментари Харесай

„Ирма” отслабна до първа степен, но продължава да е страшна

Ураганът "Ирма” отслабна до първа категория с достигането на региона на Тампа Бей във Флорида, предадоха международните организации. Скоростта на ураганните ветрове е паднала до 135 км/ч, като се чака те да отслабнат още повече, предадоха севтовните организации, представени от бТВ.

Стихията връхлетя през вчерашния ден южния американски щат, като бурните ветрове повалиха строителни кранове и изтръгнаха покриви на постройки. Ураганът докара до гибелта на трима души, двама от които са служители на реда, аргументи наводнения и прекъсване на електроподаването в редица региони.

Бурята се насочва право към северната част на полуострова със скорост от 22 км/ч. Днес се чака тя да премине по-навътре по сушата, към северната част на Флорида и югозападна Джорджия.



Повече от 3,4 милиона здания са без електричество, откакто "Ирма " удари Флорида през вчерашния ден, съобщи Би Би Си. Части от Маями пък са под вода вследствие на естествената буря, която отслабна и към този момент е тропическа стихия.

" Ураганът " Ирма " е огромно страшилище ", съобщи американският президент Доналд Тръмп, който възнамерява скоро да посети потърпевшата Флорида. Преди урагана той прикани живеещите в най-застрашените региони да се изтеглят и им напомни, че " парцели се възвръщат, само че живот - не ".

Тръмп подписа президентския декрет за даването на 15 милиарда $ за потърпевшите от естествената буря.

Необичаев естествен феномен след " Ирма "

 1973949


По време на бурята в залива Тампа още веднъж се появи необикновеният феномен на оттегляне на водата, при който океанското дъно беше оголено поради ниското налягане в центъра на урагана. Снимки демонстрират хора, които се снимат на морското дъно в залива.

Консулството ни в Съединени американски щати: Няма потърпевши и бедстващи българи

"Досега сме дали отговор на десетки запитвания от българи за техни родственици, които живеят на територията на Щатите, през които минава ураганът "Ирма”, разяснява Любомир Грънчаров, зам.-ръководител на дипломатическата ни задача.

Той посочи, че все още няма данни за бедстващи или потърпевши българи. С някои от тях няма връзка, само че това се дължи основно на нарушените от бурята връзки, безапелационен е Грънчаров.



Междувременно различен наш съотечественик съобщи, че всички хора са били доста добре готови за бурята.

"Подготовката стартира още преди 3-4 дни. Тук при най-малки предизвестия за стихии и урагани хората се запасяват, това е напълно естествено”, разяснява Ивелин Кандов, който живее във Флорида.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР