Ураганът Ирма набра сила и достигна днес най-опасната пета степен,

...
Ураганът Ирма набра сила и достигна днес най-опасната пета степен,
Коментари Харесай

Ураганът "Ирма" вече е от най-опасната степен, наближава САЩ

Ураганът " Ирма " набра мощ и доближи през днешния ден най-опасната пета степен, съобщи Българска телеграфна агенция. Той доближава към Карибско море и южното крайбрежие на Съединени американски щати и го заплашва с унищожителни ветрове със скорост от 280 км/ч, заяви Националния център за наблюдаване на ураганите на Съединени американски щати в Маями, Флорида.

" Ирма " може да набере още мощност и да се трансформира в следващото злополучие за щатите Тексас и Луизиана, към този момент грубо потърпевши от предходния вихър " Харви ". Властите приканиха ограниченията за посрещане на стихията да приключат и избавителните служби да са в цялостна подготвеност. Очаква се първия удар да поеме американска островна територия Пуерто Рико в Карибско море.

Губернаторът на острова Рикардо Росело разгласи изключително състояние и задейства Националната армия в помощ на 3.4-те милиона поданици на Пуерто Рико. " Засега няма позитивни признаци, че ураганът може да промени посоката си ", сподели той на конференция и прикани всички да са подготвени за връхлитащата стихия.

" Ирма " доближи на към 440 км източно от карибския остров Антигуа. Движи се на Запад със скорост от 22 км/ч и се чака да доближи Пуерто Рико на следващия ден, въпреки че там времето е ясно и безшумно.

Националният център за наблюдаване на ураганите разгласи, че е прекомерно рано да се предскаже от кое място тъкмо ще мине бурята и какви последствия може да има за континенталните региони на Съединени американски щати.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР