Ураганът Ирма, който вчера достигна бреговете на Южна Флорида, отслабна

...
Ураганът Ирма, който вчера достигна бреговете на Южна Флорида, отслабна
Коментари Харесай

Ураганът "Ирма" отслабна, но остава опасен

Ураганът Ирма, който през вчерашния ден доближи крайбрежията на Южна Флорида, отслабна до второкласен по петстепенната канара на Сафир-Симпсън, предадоха международните организации, представени от БТВ. Силата на ветровете към този момент е към 175 км/ч.

Бурята се насочва право към северната част на полуострова със скорост от 22 км/ч. Днес се чака тя да премине към сушата, към северната част на Флорида и югозападна Джорджия.

Въпреки че е измършавял, ураганът още е рисков, предизвестяват управляващите. Той наводни централната част на Маями в неделя и даже разклати небостъргачи, и остави над 2.6 млн. здания без електричество. Метеоролози предизвестиха, че „ Ирма " към момента е извънредно рисков.

В същото време нов ураганен вятър е видян в южните елементи на Флорида, а приливни талази с височина до 4,6 метра заплашват крайбрежието. От организацията по ураганите припомнят, че най-малко 6.5 млн. души, което е към една трета от популацията на щата, са евакуирани.

Междувременно президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи цялата територия на Флорида за зона на най-голямото естествено злополучие. Това решение разрешава неотложно изпращане на федерални средства в помощ на потърпевшите от урагана и възнаграждение на изключителния труд на държавните чиновници.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР