Ураганът Ирма, който достигна сушата на западните брегове на Флорида,

...
Ураганът Ирма, който достигна сушата на западните брегове на Флорида,
Коментари Харесай

Ирма отслабна до втора категория

Ураганът " Ирма ", който доближи сушата на западните крайбрежия на Флорида, отслабна до второкласен.

Въпреки това той продължава да е извънредно рисков. До момента жертвите на естествената буря в щата са 3. Поривите напразно доближават 175 км/ч, оповестява Българска национална телевизия.

" Ирма " е на десетина километра северно от курортния град Нейпълс и се насочва право към северната част на полуострова. Въпреки че елементи от курортния град са наводнени, към момента има питейна вода.

След прекосяването на " Ирма " над Маями някои квартали са наводнени, а към 2 и половина милиона семейства са без ток.

Стихията наводни улици в Маями. В същото време метеоролози оповестиха, че ураганът е " всмукал " океанска вода, което е причина за оттегляне ѝ от крайбрежията на Маями. 

Около 6,5 милиона души, почти една трета от популацията на Флорида, получиха разпореждане за евакуация. Властите предизвестиха, че стихията може да докара до наводнения, като тук-там по западното крайбрежие на Флорида равнището на водата може да доближи до 4,6 метра.

Британският външен министър Борис Джонсън съобщи, че страната поставя „ невиждани “ старания, с цел да помогне на потърпевшите от урагана „ Ирма “ свои жители, написа The Telegraph, представен от " Фокус ".

Oт изданието припомнят, че ураганът взе живота на седем британци, оставайки още хиляди без дом, когато удари региона на английските Вирджински острови в сряда.

Изявлението на Джонсън е по отношение на някои обвинявания, че държавното управление не прави задоволително с цел да помогне на потърпевшите. Външният министър съобщи, че 32 млн. паунда са отделени в за възобновяване на региона.

В същото време CNN заяви, че две торнадо са се сблъскали в окръг Бревърд, Флорида. Има унищожени къщи. Според управляващите, това е доказателство, че евакуираните не би трябвало към момента да се завръщат в домовете си, въпреки ураганът „ Ирма “ да се е отправил на запад.

По-рано бе докладвано за торнадо, развихрило се в южната част на Флорида.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР