Ураганът Ирма, който достигна сушата на западните брегове на Флорида,

...
Ураганът Ирма, който достигна сушата на западните брегове на Флорида,
Коментари Харесай

Тръмп обяви цяла Флорида за зона на най-голямо природно бедствие

Ураганът Ирма, който доближи сушата на западните крайбрежия на Флорида, отслабна до второкласен по петстепенната канара на Сафир-Симпсън, с ветрове от 175 км/ч, заяви американският Национален център по ураганите, предадоха Франс прес и ДПА.


Ирма е на десетина километра северно от курортния град Нейпълс и се насочва право към северната част на полуострова със скорост от 22 км/ч.

Днес следобяд се чака Ирма да премине по-навътре по сушата, към северната част на Флорида и югозападна Джорджия.

Междувременно президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила разгласи цялата територия на Флорида за зона на най-голямо естествено злополучие, по предложение на губернатора на щата Рик Скот, оповестиха ТАСС и Асошиейтед прес. Това решение разрешава неотложно изпращане на федерални средства в помощ на потърпевшите от урагана Ирма и възнаграждение на изключителния труд на държавните чиновници, съобщи губернаторът.

Рик Скот означи, че президентът е утвърдил предлагането му за броени часове. "Ясно е, че цялата страна е солидарна с Флорида в този миг, когато ураганът Ирма бушува в нашия щат. Знам, че хора от всички краища на света желаят да оказват помощ и да поддържат Флорида ", добави губернаторът.

Американският президент Доналд Тръмп назова урагана Ирма, връхлетял западното крайбрежие на Флорида, "огромно страшилище " и разгласи, че "много скоро " ще посети потърпевшия от стихията щат, оповестиха Франс прес и Ройтерс.

В резултат на стихията над 3 милиона консуматори във Флорида са останали без електричество, по данни на локалните електроенергийни оператори, съобщи Ройтерс. Милиони други са застрашени от спиране на тока и цялостното възобновяване на електрозахранването може да отнеме седмици.

Ураганът провокира приливни талази с височина 2,1 метра по крайбрежието на курортния град Нейпълс, заяви Националният център по ураганите. По негови данни, покачването на водата е станало бързо и нивото от над два метра било достигнато за 90 минути, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР