Ураганът Ирма - един от на-мощните в Западния Атлантик от

...
Ураганът Ирма - един от на-мощните в Западния Атлантик от
Коментари Харесай

Флорида се готви да посрещне удара на урагана Ирма

Ураганът Ирма - един от на-мощните в Западния Атлантик от 100 години насам, напредва към Флорида, откакто опустоши няколко от Малките антилските острови в Карибско море, засегна североизточното крайбрежие, за благополучие без съществени провали, на огромния остров Пуерто Рико, който е територия на Съединени американски щати, съобщи Ройтерс.


Интензивността на ветровете варира и точният "маршрут " на урагана не може да бъде избран. Очаква се той да доближи южния американския щат Флорида със мощ най-малко от 4-а степен в събота или неделя и да стане след Харви втория мощен вихър, връхлитащ континенталната територия на Съединени американски щати за две седмици.

Във Флорида към този момент са в цялостен ход подготвителни мероприятия за ограничение на вредите от бедствието. Започнаха всеобщи евакуации от най-уязвимите крайбрежни региони. Губернаторът Рик Скот разгласи частична евакуация в четири окръга на щата, в частност ниските крайбрежни региони към Маями и на архипелага от ниски курортни и туристически плажни островчета, Флорида Кийз. Очаква се този архипелаг да посрещне първия удар на урагана.

Хората в 20-милионния щат всеобщо се запасяват с храна и артикули от първа нужда и това докара до недостиг на доста от тях в супермаркетите. Пред бензиностанците се извиха огромни опашки, което докара и до дефицит на горива. Трафикът по пътищата внезапно набъбна поради евакуиращите се хиляди хора. За да се облекчи евакуацията, управляващите анулираха пътните такси.

Президентът Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила сподели, че той и екипът му наблюдават траекторията на Ирма. Курортът Мар а Лаго - персонална благосъстоятелност на Тръмп и негова южна резиденция, се намира на брега в Палм Бийч и може да се окаже фронтално на пътя на урагана.

7000 души от Националната армия са свикани на дежурство в петък, преди идването на урагана. Мобилизирани са за избавителни работи към 30 000 души, готови са за деяние 4000 камиона, 13 хеликоптера, 17 катера и над 700 портативни батерии. Всички държавни институции в щата ще бъдат затворени на 8 септември.

Извънредно състояние разгласи и губернаторът на прилежащ щат - Южна Каролина. Той прикани жителите да се приготвят, ако Ирма се насочи натам, което е евентуално.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР