Ураганът Идалия: Обявено е извънредно положение във Флорида преди животозастрашаващи „бури“

...
Очаква се Идалия да достигне сушата като ураган от категория
Коментари Харесай

Очаква се Идалия да достигне сушата като ураган от категория 3 на северозападното крайбрежие на Флорида около 6 сутринта (местно време) в сряда – носейки 10 до 20 см (3 до 8 инча) дъжд и ветрове със скорост до 120 мили в час (193 километра в час).

Прочетете повече: Всичко, което трябва да знаете за урагана Идалия

Най-смъртоносната заплаха, която представлява Идалия е надигаща се водна стена с височина от 8 фута (2,44 м) до 15 фута (4,5 м), която може да наводни ниско разположени райони по крайбрежието на Флорида, според властите. бурни вълни - това се случва, когато силните ветрове и атмосферното налягане от приближаващ ураган принудят океанската вода да се изкачи на сушата.

Бурята често е най-разрушителният аспект на урагана, каза продуцентът на времето на Sky News Кърсти Маккейб.

Стотици мили от бреговата линия на Флорида са под предупреждения за буря, от залива Апалачикола до Тампа, третия по големина град в щата, и надолу до Сарасота на юг.

Изображение: Подготовка в Cedar Key . Снимка: AP

Океанските приливи и отливи също се очаква да бъдат по-високи от нормалното поради пълнолунието, каза г-жа Маккейб.

Известно като кралски прилив, това се причинява от допълнителното гравитационно привличане, което възниква, когато слънцето и луната са подравнени със Земята.

Това означава по-голям прилив на вода във вътрешността, особено ако силните ветрове на сушата се появят по време на прилив.

Светкавици падат в бурята Идалия

Националната метеорологична прогноза Центърът за прогнозиране на бури на службата също предупреди, че ураганът може да създаде торнада, докато се движи над щата.

„Една дума: напускане“

Идалия е първата буря, която удари Флорида този ураган сезон, щат, който също се справя с продължаващи щети от миналогодишния ураган Иън.

Националната метеорологична служба в град Талахаси нарече Идалия „безпрецедентно събитие“, тъй като през него никога не са преминавали големи регистрирани урагани заливът, граничещ с района на Биг Бенд.

Прочетете още:
Пожарникарите се борят с най-големия горски пожар, регистриран в ЕС от 23 години
Опустошителното въздействие на горските пожари в Хавай
Тропическата дъждовна гора се разпада така горещи, те не могат да фотосинтезират

На остров Сидър Кий комисар Сю Колсън се присъедини към други служители в опаковането на документи и електроника в кметството.

Изображение: Отменени полети на международното летище в Тампа. Снимка: AP

В съобщение до почти 900-те жители, които бяха под задължителни заповеди да се евакуират от острова, тя каза: „Една дума: Напуснете.

„Това не е нещо за обсъждане.“

Извънредно положение в 49 окръга на Флорида

Във вторник губернаторът на Флорида Рон ДеСантис обяви извънредно положение в 49 от 67-те окръга на Флорида, които се простират от крайбрежието на Персийския залив до Атлантическото крайбрежие.Ураганът Идалия: „Направете последните си приготовления“

Около 1100 членове на Националната гвардия, които разполагат с 2400 висоководни превозни средства и 12 самолета на свое разположение за спасителни и възстановителни усилия, също са мобилизирани.

„Не сме имали ураган да удря този район от много, много време“, каза г-н ДеСатнис.

Поне 23 окръга на Флорида са публикували заповеди за евакуация на своите уебсайтове или страници в социалните медии към Вторник сутринта, включително за части от Тампа.

Изображение: Снимка: AP

От крайбрежието на Персийския залив бурята ще се движи на изток през северната част на щата, точно на север от Джаксънвил, преди да достигне границата с Джорджия около 18:00 часа.

Отвъд Флорида ще се движи по крайбрежието на Мексиканския залив към Джорджия, Южна и след това Северна Каролина в сряда и четвъртък.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР