Ураганът Иън прекъсна тока в цяла Куба, оставяйки 11 милиона

...
Ураганът Иън прекъсна тока в цяла Куба, оставяйки 11 милиона
Коментари Харесай

Ураганът Иън остави цяла Куба без ток и се насочи към Флорида

Ураганът Иън прекъсна тока в цяла Куба, оставяйки 11 милиона души без електричество, откакто удари западния завършек на острова, написа " Skynews ".

Електрическият съюз на Кубаказа, че електричеството в началото е било прекратено за към един милион души в западните провинции на страната, само че по-късно цялата мрежа се е сринала.

Ураганът доближи сушата като стихия от категория 3 в западния завършек на острова и опустоши провинция Пинар дел Рио, унищожавайки някои от най-важните тютюневи ферми в страната.

Десетки хиляди хора са били евакуирани или са избягали, преди Иън да провокира наводнения и да повреди къщи.

Националният център за ураганите на Съединени американски щати заяви, че Куба е претърпяла „ обилни въздействия от вятър и стихия “, когато ураганът удари с непрекъснати ветрове със скорост от 125 благи в час.

Очакваше се ураганът да стане още по-силен над топлия Мексикански залив, когато се приближи до югозападното крайбрежие наФлорида, където на 2,5 милиона души бешенареденода изоставен.

Жителите и летовниците са предизвестени да не се самодоволстват на фона на опасенията, че ураганът може да бъде нараснал до категория 4, като се чака ветрове със скорост 140 благи в час да обиден целия щат.

На незабавен брифинг в Белия дом във вторник Дийн Крисуел, представител на Федералната организация за ръководство на изключителни обстановки (FEMA), сподели:

„ Не подценявайте капацитета на тази стихия. Говорим за стихия, каквато Флорида не е виждала през последните 100 години. "

Иън се насочва към Флорида Кийс, известна ваканционна дестинация, формирана от доста острови, някои необятни по-малко от една миля.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън анулира планувано пътешестване във вторник и се обади на кметовете на три града във Флорида, с цел да ги увери, че федералната поддръжка е подготвена да обезпечи храна, гориво и заслон.

Общо 29 незабавни убежища към този момент са основани от личния състав на FEMA, изпратен в щата в понеделник.

Рон ДеСантис, губернаторът на Флорида, разгласи изключително състояние и прикани жителите да се приготвят.

Той предизвести за „ широкообхватни въздействия в целия щат “ и сподели, че метеорологичната система носи със себе си риск от „ рискова стихия, значителни превалявания, неочаквани наводнения, мощни ветрове, рисково море и изолирана торнадична интензивност “.

Прогнозират се наводнения за огромна част от полуостров Флорида в средата на седмицата, а по-късно са вероятни мощни превалявания за югоизточната част на Съединени американски щати по-късно тази седмица.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР