Ураганът Иън, една от най-мощните бури, регистрирани някога в САЩ,

...
Ураганът Иън, една от най-мощните бури, регистрирани някога в САЩ,
Коментари Харесай

Ураганът Иън връхлетя Флорида с 240 км/ч, превърна улиците в реки, остави милиони без ток

Ураганът Иън, една от най-мощните стихии, регистрирани в миналото в Съединени американски щати, връхлетя югозападна Флорида, като трансформира улиците в реки и прекъсна електрозахранването на над 2 милиона души, заплашвайки с пагубни вреди по-навътре в сушата.
Още по темата
Местната полиция получи доста позвънявания от хора, оказали се блокирани в наводнените си домове. Отчаяни хора пишат във Фейсбук и други обществени уеб сайтове, молейки за избавление за себе си или за околните си. На някои видеоклипове се вижда по какъв начин покритата с парчета вода се стича към стрехите на домовете. Във Фейсбук даже се появиха видео записи, на които се виждат акули, плуващи по наводнените улици.



Бурята от четвърта категория връхлетя крайбрежието с ветрове със скорост 150 благи в час (241 км/ч) и донесе стена от буреносни талази, заяви АП. По данни на PowerOutage.us повече от 2 милиона домове и предприятия във Флорида са без електричество. Почти всички домове и предприятия в три окръга бяха без ток.

На към 2,5 млн. души беше предложено да се изтеглят от югозападна Флорида преди Иън да връхлети полуострова, само че по закон никой не можеше да бъде заставен да бяга.

Няколко часа след достигането на сушата оптималната скорост на ветрове спадна до 170 км/ч, което го прави вихър от второкласен. Въпреки това в североизточната част на щата Флорида се чакаха бурни талази с височина до 2 метра.
 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР