Ураганът Хосе, който се намира в Атлантическия океан на 950

...
Ураганът Хосе, който се намира в Атлантическия океан на 950
Коментари Харесай

Ураганът Хосе достигна трета категория

Ураганът Хосе, който се намира в Атлантическия океан на 950 км източно от Малките Антили, се усили до трета категория със скорост на ветровете 195 км/час, заяви Националният център за ураганите на Съединени американски щати, представен от Франс прес.

Ураганът мина от първа в трета категория за броени часове. Той се придвижва със скорост 30 км/час в посока запад-северозапад по пътя на урагана Ирма, който към този момент е пета категория. Ирма опустоши няколко карибски острова и е взел минимум 10 жертви.

Ирма минава край северните елементи на Доминиканската република и Хаити, където към този момент провокира наводнения, към островите Търкс и Кайкос и Бахамските острови. Той може да доближи северната част на Куба довечера или на следващия ден заран, а оттова да продължи към югоизточното крайбрежие на Съединени американски щати, където ще удари първо щата Флорида, а по-късно щатите Джорджия и Южна Каролина.

В Южна Флорида бе подредено на над половин милион души да се изтеглят, а в Джорджия бе отправено същото разпореждане към близо 540 000 души, съобщи Асошиейтед прес.

Трети вихър, Катя, от второкласен, се намира от другата страна на Мексиканския залив. Тази вечер той може да доближи западния мексикански щат Веракрус, където да засегне над един милион души.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР