Ураганът Хилари“ бързо нарасна до сила от категория 4 край

...
Ураганът Хилари“ бързо нарасна до сила от категория 4 край
Коментари Харесай

Ураганът Хилари се разраства край Мексико и може да достигне Калифорния като много рядка тропическа буря

Ураганът „ Хилари “ бързо набъбна до мощ от категория 4 край тихоокеанското крайбрежие на Мексико в петък и може да доближи Южна Калифорния като първата тропическа стихия там от 84 години насам, причинявайки „ обилни и редки последствия “ , в това число обширни наводнения, написа „ Асошиейтед прес “.

Националният център за ураганите на Съединени американски щати заяви, че в 06:00 часа сутринта вятърът на „ Хилари “ е бил със скорост близо 230 км/час и се чака да продължи бързото си усилване до петък, преди да стартира да отслабва. Въпреки това той към момента ще бъде вихър, когато наближи мексиканския полуостров Баха в събота вечер, а в неделя ще се приближи до Южна Калифорния като тропическа стихия .

По данни на Националната метеорологична работа от 25 септември 1939 година насам нито една тропическа стихия не е навлизала в Южна Калифорния.

Рано на петък „ Хилари “ е с център на към 640 км южно от Лос Кабос, в южния завършек на полуостров Баха. Той се движеше на запад-северозапад със скорост 20 км/час, само че се очакваше последователно да завие на север още в събота.

Мексиканското държавно управление разшири обсега на наблюдението за урагани и предизвестието за тропическа стихия на север за елементи от щата Баха Калифорния Сур и също по този начин издаде предизвестие за тропическа стихия за елементи от континенталната част на Мексико. От центъра за ураганите обявиха:

„ Очаква се проливни превалявания по отношение на „ Хилари “ да обиден югозападните Съединени щати до идната сряда, като пикът им ще бъде в неделя и понеделник. “

От центъра прецизираха, че има забележителна заплаха от неочаквани наводнения в регион, разпрострян се от Сан Диего до Лас Вегас.

„ В елементи от Южна Калифорния и Южна Невада се чакат превалявания от 3 до 6 инча, с изолирани количества от 10 инча, което ще докара до обилни и редки въздействия. На други места в западните елементи на Съединените щати се чакат превалявания с обща стойност от 1 до 3 инча. “

Заради урагана SpaceX отсрочи изстрелването на ракета , пренасяща спътник, от база на централното крайбрежие на Калифорния най-малко до понеделник. Компанията съобщи, че изискванията в Тихия океан може да затруднят кораба , който да възвърне ракетата притежател.

Мексиканското държавно управление заяви, че отслабеният вихър „ Хилари “ може да удари крайбрежието в неделя вечерта сред градовете Плаяс де Росарито и Енсенада, в щата Баха Калифорния. Междувременно град Юма се приготвяше в четвъртък, като даде на жителите си пункт на самообслужване за пълнене на чували с пясък .

Станцията за чували с пясък ще бъде заредена с пясък и празни чували за независимо пълнене до привършване на количествата. На жителите е позволено да носят по пет чувала с пясък на автомобил.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР