Ураганът Хенри е отслабнал до тропическа буря с приближаването си

...
Ураганът Хенри е отслабнал до тропическа буря с приближаването си
Коментари Харесай

Отмениха голям концерт в Ню Йорк заради урагана Хенри

Ураганът Хенри е измършавял до тропическа стихия с приближаването си към американския бряг. Въпреки това остава заплахата от мощен вятър и наводнения. През последните дни жителите на Източното крайбрежие на Съединените щати интензивно се готвят да посрещнат стихията.

В очакване на урагана, в Ню Йорк беше оповестено изключително състояние. Губернаторът Андрю Куомо издаде разпореждането след прогнози, че стихията ще бъде съпроводена с ветрове, достигащи до 120 километра в час.

Приближаването на Хенри наложи прекратяването на огромен концерт в Сентрал Парк. По време на осъществяването на Бари Манилоу публиката беше помолена да напусне парка. Събитието с присъединяване на звезди като Брус Спрингстийн и Андреа Бочели беше проведено, с цел да означи възобновяване на Ню Йорк от ковид и притегли мнохохилядна аудитория.

Заради урагана Хенри в щатите Кънектикът и Ню Джърси приготвиха подслони, хората всеобщо заковаха прозорците на къщите си, а притежателите на магазини ги обезопасиха.

Не всички обаче са обезпокоени от неприятното време. Група сърфисти отидоха на брега на океана в Уеспорт, Масачузетс, с цел да се порадват на високите талази.

Ураганите са необичайност за тази част на Съединени американски щати. Последният е ураганът Боб, който преди 30 години връхлита района Нова Англия и лишава живота на 17 души.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР