Ураганът „Грейс“ погуби най-малко осем души, включително пет деца от

...
Ураганът „Грейс“ погуби най-малко осем души, включително пет деца от
Коментари Харесай

Увеличават се жертвите на урагана Грейс в Мексико

Ураганът „ Грейс “ погуби минимум осем души, в това число пет деца от едно и също семейство, връхлитайки източната част на Мексико и причинявайки наводнения, свлачища и вреди по домовете и бизнеса, съобщи Агенция Франс Прес.

Бурята за повторно стигна до Мексико покрай Теколутла в щата Веракрус като огромна стихия от трета категория с ветрове от 125 благи (200 километра) в час.

По-късно Грейс се реалокира към вътрешността над централните планини, само че не и преди да аргументи всеобщи вреди.

В столицата на щата Веракрус, Ксалапа, улиците бяха превърнати в кални кафяви реки.



Седем души починаха там, а още един в град Поза Рика, сподели губернаторът на Веракрус Куитлауак Гарсия на конференция.

Сред жертвите са майка и пет от нейните деца, които бяха заровени, когато земна маса от хълма се срути върху дребния им дом.

„ Чух удара по покрива и излязох да погледна “, сподели татко им Адан Морено, който стана очевидец на нещастието. " Чух, че земята се сгромолясва. Хълмът беше затрит и всички бяха там долу - брачната половинка ми и шест деца ", добави той пред Агенция Франс Прес.

Той разкопавал калта благодарение на родственици, само че единствено едно дете е извадено живо.

Улиците на Теколутла, където живеят към 24 000 души, са осеяни с паднали дървета и елементи от покриви. Много домове в района останаха без електричество.

Според американския Национален център за урагани, „ Грейс “ е измършавял, навлизайки във вътрешността и наводнявайки Мексико Сити, само че може да се развие в нов циклон идната седмица в Тихия океан.

Мексиканските управляващи остават нащрек заради опасността от преливане на реки и свлачища, основно във Веракрус.

Почти 8 000 членове на гражданска отбрана, бойци и чиновници по електроснабдяването бяха сложени в режим на подготвеност, с цел да се оправят с последствията от бурята.





Снимки: БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР