Ураганът Флорънс достигна американския бряг в Северна Каролина. Макар стихията

...
Ураганът Флорънс достигна американския бряг в Северна Каролина. Макар стихията
Коментари Харесай

Ураганът Флорънс в действие

Ураганът Флорънс доближи американския бряг в Северна Каролина. Макар стихията да беше намалена от втора на първа степен, развива скорост напразно 90 благи в час (150 км/ч), заяви Националният център за ураганите на Съединени американски щати.

Бурята към момента има капацитета да убие доста хора и да провокира пагубни наводнения, предизвестиха формалните управляващи.

Изливат се и поройни дъждове. Има възможност за два-три дни да вали толкоз, колкото нормално за 8 месеца.

" Наводненията убиват доста хора и, за жалост, това е, което ни следва да забележим ", съобщи Брок Лонг - шеф на Федералната организация за ръководство на изключителни обстановки.

Той посочи, че хората, които живеят край океана, реки и потоци, са в максимален риск.

Заповеди за евакуация са издадени за 1.7 млн. души от щатите Северна Каролина, Южна Каролина и Вирджиния. Не всички обаче желаят да изоставен домовете си, които считат за сигурни, тъй като са издържали и на други сходни стихии.

Губернаторът на Северна Каролина Рой Купър сподели, че оцеляването от урагана би било тест за издръжливост, екипност, здрав разсъдък и самообладание. В този щат се чака стихията да провокира свлачища по обед локално време в петък.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР