Ураганът Дориан се движи над океана тази сутрин, след като

...
Ураганът Дориан се движи над океана тази сутрин, след като
Коментари Харесай

Дориан премина по-леко от очакваното през Пуерто Рико, насочва се към Флорида

Ураганът Дориан се движи над океана тази заран, откакто аргументи лимитирани вреди на Пуерто Рико и Вирджинските острови, съобщи БНР, позовавйки се на Асошиейтед прес.

Метеоролозите предизвестиха, че Дориан се ускорява и се чака да доближи рисковата категория 3, до момента в който минава на изток от югоизточните и централните Бахамски острови през идващите два дни. Според прогнозите в събота ураганът ще премине покрай или над северните Бахамски острови, а в неделя ще доближи американския щат Флорида.

При прекосяването си над островите в Карибско море през вчерашния ден Дориан беше вихър от категория 1. Той аргументи спирания на електричеството и наводнения тук-там, само че не и съществени вреди.
" Доволни сме, че няма вреди, за които да съобщим ", съобщи Уилям Солис, кмет на дребния пуерторикански остров Кулебра.

Само едно обитаемо място е останало без ток, добави той. Дориан аргументи спиране на подаването на електрическа енергия на островите Сейнт Томас и Сейнт Джон на американските Вирджински острови, и отчасти на остров Санта Крус, заяви представител на държавното управление. Съборени са дървета и най-малко един електропроводна линия, само че няма данни за огромни наводнения.

Няма данни за съществени вреди на английските Вирджински острови.

По-рано губернаторът на Флорида Рон Де Сантис разгласи изключително състояние в елементи от щата, които са на пътя на урагана Дориан. В особено известие той прикани жителите да си обезпечат ресурси от храна, вода и медикаменти за седем дни. Според Де Сантис жителите би трябвало да имат и проект при положение на злополучие. 

Късно нощес Дориан се намираше на към 145 км от пуерториканската столица Сан Хуан и се движеше на северозапад с към 20 км/ч.

Възрастен мъж в Пуерто Рико стана първата жертва на урагана, откакто мощен ентусиазъм напразно го събори от покрива на къщата му. Още един човек е потърпевш в град Сан Хуан. 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР