Ураганът Дориан достигна на юг от Халифакс в канадската провинция

...
Ураганът Дориан достигна на юг от Халифакс в канадската провинция
Коментари Харесай

Дориан помете атлантическото крайбрежие на Канада

Ураганът " Дориан " доближи на юг от Халифакс в канадската провинция Нова Скотия в събота вечер, съпроводен от мощни дъждове и 20-метрови талази, оповестяват от метеорологичните служби, представени от БГНЕС.

След опустошаването на Бахамските острови и прекосяването по Атлантическия бряг на Съединените щати, " Дориан " е намален до " доста натоварен посттропичен циклон " от канадския центъра за прогнозиране на урагани, който споделя, че явлението остава рисково поради мощните ветрове.

Ураганът Дориан връхлетя атлантическото крайбрежие на Канада.

Стихията повали дървета, наруши електроснабдяването и отнесе огромен строителен кран в центъра на Халифакс, столицата на провинция Нова Скотия, съобщи Ройтерс.

Правителството ще разположи сили на армията, които ще оказват помощ да бъдат премахнати следствията от бурята, щом тя отмине, съобщи в Туитър канадският министър на публичната сигурност Ралф Гудейл.

Властите в Нова Скотия приканиха всеки, който живее покрай брега, да се изтегля като защитна мярка.

Окото на урагана се очакваше да мине над Халифакс към 1 ч тази нощ българско време. Над 300 000 души в провинцията са останали без електричество, съобщи компанията " Нова Скотия пауър ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР