Ураганът Делта, който връхлетя южната част на САЩ в края

...
Ураганът Делта, който връхлетя южната част на САЩ в края
Коментари Харесай

Ураганът Делта е взел най-малко три жертви в южната част на САЩ

Ураганът Делта, който връхлетя южната част на Съединени американски щати в края на предходната седмица, е предизвикал гибелта на минимум трима души, съобщи Асошиейтед прес.

Властите в щата Луизиана оповестиха за два смъртни случая. 86-годишен мъж и 70-годишна жена са починали при обособени пожари, зародили надлежно при зареждане на електрически генератор с гориво и от приключване на природен газ.

19-годишен екскурзиант от Илинойс се е удавил във Флорида, откакто бил отвеян от мъртво течение.

Делта навлезе над Луизиана в петък вечерта като вихър от второкласен по петстепенната канара на Сафир-Симпсън и остави без ток близо 370 000 семейства. Стихията обаче бързо отслабна над сушата, като в този момент към този момент е тропическа меланхолия. Делта обаче провокира превалявания и ветрове в региони от щатите Мисисипи, Арканзас и Алабама.

В края на август ураганът Лора връхлетя същата част от Луизиана, убивайки 32 души. Той обаче стана непосредствена причина за гибелта единствено на седем от тях, като доста от останалите починаха след отравяне с въглероден оксид от генератори.

Делта стана десетата тропическа стихия, навлязла над континенталната част на Съединени американски щати тази година, подобрявайки връх, датиращ от малко повече от един век, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР