Ураганът Даниел, който постепенно отслабна и се превърна в тропическа

...
Ураганът Даниел, който постепенно отслабна и се превърна в тропическа
Коментари Харесай

Тропическа буря се насочва към Испания


Ураганът Даниел, който последователно отслабна и се трансформира в тропическа стихия, се чака да удари в понеделник Испания, предава БНР. 

Според Държавната метеорологична организация (AEMET) прогнозите са за внезапен спад на температурите след следващия парещ уикенд, през който термометрите тук-там посочваха 38 градуса по Целзий.

Дъждовете ще бъдат по-интензивни и устойчиви в западната половина на страната и в Пиренеите през първия ден. Във вторник се чака да обзет и източните региони, като ще бъдат съпроводени със мощни ветрове.

Прогнозите сочат, че бурята ще отслабне от сряда, макар че ниското налягане и студът на надморска височина ще продължат в северозападната част на полуострова.

В сряда и четвъртък ще вали в огромна част от западната половина на страна, а също и на север, с риск от стихии в планинските региони.

Дъждовете се чакат с облекчение след тежката суша напролет и лятото и дефицита на питейна вода в някой региони на страната.

Даниел е първият вихър в Атлантическия океан за сезона, само че съгласно метеоролозите е формиран " извънредно надалеч на север " и това се дължи на измененията в климата и високите температури както на океана, по този начин и на Средиземно море през това лято.

Данните демонстрират, че през последните 40 години броят на ураганите и циклоните очевидно се е нараснал и повода още веднъж е световното стопляне.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР