Ураганът Берил от четвърта категория по скалата на Сафир-Симпсън заобиколи

...
Ураганът Берил от четвърта категория по скалата на Сафир-Симпсън заобиколи
Коментари Харесай

Ураганът Берил връхлетя Ямайка с наводнения, жертвите му достигнаха до осем души

Ураганът " Берил " от четвърта категория по скалата на Сафир-Симпсън заобиколи Ямайка, откакто умъртви няколко души и опустоши цели острови по пътя си през Карибския басейн, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Според метеорологичната работа на острова ураганът е почнал да се отдалечава от Ямайка и се е устремил към Каймановите острови.

В понеделник " Берил " доближи сушата на югоизточните карибски острови Кариаку, с към 6000 поданици, и Малка Мартиника, с към 900 поданици. И двата принадлежат на Гренада.

По данни на Националната организация за ръководство на бедствията на Гренада 98% от постройките на двата острова са развалени или разрушени.

Много дървета и електрически стълбове са повалени и няма електричество, вода и телефонна връзка. Цялата растителност на остров Кариаку също е била унищожена, съобщи министър-председателят на Гренада Дийкън Мичъл.

До момента Гренада оповестява за три смъртни случая в резултат на урагана, Венецуела - за трима, а Сейнт Винсент и Гренадини - за един.

Очаква се довечера " Берил " да доближи до източния бряг на мексиканския полуостров Юкатан, ненапълно отслабен, заяви Националният център на Съединени американски щати за ураганите.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР