Ураганът Агата влезе в историята като най-силният ураган, достигал до

...
Ураганът Агата влезе в историята като най-силният ураган, достигал до
Коментари Харесай

Ураганът Агата постави майски рекорд

Ураганът Агата влезе в историята като най-силният вихър, достигал до брега през май по време на сезона на ураганите в Тихия океан, откакто навлезе на сушата в едва обитаема част на Южен Мексико, съобщи Асошиейтед прес.

Бурята порази щата Оахака през вчерашния ден следобяд, когато беше категоризирана като вихър от Категория 2 със скорост напразно от 165 километра в час, след което бързо отслабна с напредването си над планинската сърцевина на щата.

Тази заран Агата беше оповестена за тропическа меланхолия със скорост напразно от 55 километра в час. Националният център за ураганите на Съединени американски щати сподели, че бурята ще се разпръсне до вечерта, само че предизвести, че проливните дъждове към момента носят риск за рискови наводнения в щатите в южната част на Мексико.

Проливните дъждове и бурните ветрове изпочупиха палми и принудиха туристи и поданици да потърсят леговище на закрито. Агенцията за гражданска отбрана на щата Оахака сподели фрагменти, на които се вижда по какъв начин фамилии бързат към заслон в Почутла и понесло скали и тиня свлачище е блокирало автомагистрала. Проливен дъжд се изля над курортното градче Сиполите. "Има доста дъжд и неочаквани пориви на мощен вятър ", сподели Силвия Ранфагни, мениджърка на хотел в Сиполите.

Агата се заформи в неделя и бързо набра мощност. Тя беше най-силният вихър в историята, достигнал сушата през май в източната част на Тихия океан, сподели метеорологът Джеф Мастърс.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР