Управляващото мнозинство умишлено саботира разглеждането на предложенията за предоставяне на

...
Управляващото мнозинство умишлено саботира разглеждането на предложенията за предоставяне на
Коментари Харесай

ГЕРБ обвини управляващите, че умишлено саботират предложенията за военна помощ на Украйна

Управляващото болшинство съзнателно саботира разглеждането на предложенията за даване на оръжие на Украйна. Това сподели националният представител от ГЕРБ – СДС Даниел Митов на брифинг в Народното събрание.

Коментарът му дойде след срещата на Външна комисия и министър Дмитро Кулеба в Народното събрание.

Митов означи, че в продължение на 20 дни проекторешения за военнотехническа помощ за Украйна не могат да бъдат прегледани на комисии. Според него време е декларацията на Народното събрание за Украйна да има някаква стойност.  Стана ясно, че ГЕРБ още веднъж ще настоява тази точка да бъде прегледана.

“На нас и на българските жители ни омръзна да разбираме извън, било от други държавни управления, било от Европейска комисия, какви тъкмо външнополитически диалози води българското държавно управление. По РСМ разбираме непрестанно от Скопие какво са дали обещание българските ръководещи. По Украйна ето прессъобщението след срещата на Дмитро Кулеба с българския министър-председателя. Вътре не се загатва нищо за военнотехническа помощ и че този въпрос е поставян. От изявлението на министър Кулеба разбрахме това”, сподели Даниел Митов.

От своя страна някогашният външен министър от кабинета “Борисов 3” Екатерина Захариева припомни, че преди три седмици и половина е поискала тази точка да влезе в дневния ред на Външна комисия.

“Единствените, които гласоподаваха поддръжка на тази точка да влезе в дневния ред, бяхме ние. Днес една от партиите от ръководещата коалиция прикани ръководителят на Външна комисия да включи точката”, сподели Захариева. Тя изрази вяра по-късно те да гласоподават точката да влезе в дневния ред. По думите й извънредно време е солидарността на думи да престане.

Тя направи разбор и на думите на Кулеба, че който не оказва помощ на Украйна, поддържа Русия. “Едва ли има човек в България, даже да не е експерт по външна политика, който да си мисли, че Кулеба е тук на протоколна среща и на каквито и да е други срамни неща, които чухме от страна на много високопоставени народни представители. Ние изразихме ясна поддръжка, която имаме още от първия ден на тази война”, сподели още депутатът от ГЕРБ.

Захариева направи коментар и за мненията от македонска страна, че се е засилил езикът на омразата. Тя изясни, че първо е бил македонският президент, по-късно външният им министър, а в този момент се присъединил в “тази песен” и министър-председателят на югозападната ни съседка. Захариева изясни, че е била в Битоля по покана от българската организация там. “Нашата парламентарна група също беше поканена. Бяхме доста хора. Хубаво е тези думи да ги чуе министър-председателя. Хубаво е да ги чуе тези думи министър-председателят, тъй като той дава доста заем на доверие”, разяснява Захариева.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР