Управляващото мнозинство между и ВМРО в Столичния общински съвет иска

...
Управляващото мнозинство между и ВМРО в Столичния общински съвет иска
Коментари Харесай

ДБ: ГЕРБ прехвърля на безценица важен общински имот, предвиждан за училище в София

Управляващото болшинство сред и Вътрешна македонска революционна организация в Столичния общински съвет желае да спазари на безценица значим общински парцел, очакван за създаване на учебно заведение в ж.к. Младост 4. За схемата сигнализират общинските съветници на “Демократична България ” (ДБ) в София, които твърдо се опълчват на опита на да подари общинска земя под формата на прекачване на благосъстоятелност.

“Ние сме твърдо срещу предлагането за продажба на общинския парцел. Считаме че Столична община би трябвало да резервира собствеността си и да обезпечи построяването на ново учебно заведение и ще настояваме отчетът да не влиза в дневния ред на съвещанието на СОС ”, съобщи Бойко Димитров от Демократична България. 

Тази седмица ръководителят на комисията по устройство на територията, архитектура и жилищна политика Ивайло Петков от внесе отчет в СОС, с който 10 000 кв. м общински парцели ще бъдат трансферирани на частна компания. В земята попада и незавършената постройка на учебното заведение, която през 90-те минава в частни ръце и неколкократно е сменяла притежателите си. 

През цялото това време Столична община не прави нищо, с цел да си възвърне парцела и да бъде приключен градежа на учебното заведение. През 2017-а година тогавашният кмет на регион “Младост ” Десислава Иванчева упорства общинските съветници да разрешат продажбата на парцела, само че предлагането бива отхвърлено. 

“Младост 4 е най-големият по територия и брой микрорайон в целия жилищен комплекс, само че на територията му има единствено две общински детски градини и едно учебно заведение. За последните четири години броят на учениците в единственото учебно заведение в Младост 4 се е нараснал фрапантно от 250 на 750, а потенциалът на постройката е на привършване ”, споделя още Димитров от Демократична България. Сигналът до представителите на политическата мощ в СОС е подаден от локалния преподавател Кристина Касабова.

Според общинаря, в случай че собствеността на земята премине в частни ръце, ще отпаднат всевъзможни гаранции, че предназначението на парцела няма да бъде сменено и вместо учебно заведение, там да бъде построен голям търговски или жилищен комплекс. 

“Столична община е длъжна в най-кратки периоди да предприеме всички законово възможни дейности, с цел да си възвърне цялостните права на парцела и да приключи построяването на учебно заведение в него. Ако пък се открият градивни недостатъци, би трябвало да се издаде наставление за унищожаване на постройката ”, заключи Димитров, представен от пресцентъра на Демократична България.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР