Управляващият орган на Програма за развитие на селските райони за

...
Управляващият орган на Програма за развитие на селските райони за
Коментари Харесай

Започна прием на проекти за провеждане на демонстрационни дейности по Програма за развитие на селските райони 2014-2020 г.

Управляващият орган на Програма за развиване на селските региони за интервала (ПРСР) 2014-2020 година разгласи процедура по подмярка 1.2. „ Демонстрационни действия и дейности по осведомление “ от мярка 1 „ Трансфер на познания и дейности за осведомление “ от ПРСР 2014-2020 г. 
Подпомагането по подмярка 1.2. „ Демонстрационни действия и дейности по осведомление “ е ориентирано към повишение на знанията и възстановяване на уменията на земеделските и горските стопани и на заетите лица в техните стопанства посредством реализиране на уместно равнище на техническо и икономическо образование и увеличение на потенциала за достъп на познания и информация в региона на селското и горското стопанство. Чрез разпространяване на познания и рационализиране на уменията в земеделието и горското стопанство се цели възстановяване на човешкия капацитет, обезпечаване на съответно ниво на техническите и икономическите познания и умения в региона на ръководството и бизнеса, новите технологии, качеството и сигурността на продуктите, биологичното произвеждане и устойчивото ръководство на естествените запаси, в това число възобновимите източници на сила.
Допустими претенденти по процедурата са висши учебни заведения, професионални гимназии, научни институти, научни центрове и опитни станции, които разполагат с опитни полета за осъществяване на демонстрации.
Максималният размер на допустимите разноски за едно планово предложение, показано от един претендент по процедурата, е до 977 900 лв.. Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по процедурата възлиза на 29 337 000.00 лева
Проектните оферти могат да бъдат подадени от претендента посредством попълването на уеб основан формуляр за кандидатстване и подаване на формуляра и придружителните документи посредством Информационната система за ръководство и наблюдаване на средствата от Европейските структурни и капиталови фондове за интервала 2014 – 2020 година (ИСУН 2020) с потреблението на Квалифициран електронен автограф (КЕП), на следния интернет адрес: http://eumis2020.government.bg/.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР