Управляващият орган на Оперативната програма за храни стартира през март

...
Управляващият орган на Оперативната програма за храни стартира през март
Коментари Харесай

Започват проверки за качеството на топлия обяд

 Управляващият орган на Оперативната стратегия за храни започва през март планувани инспекции за осъществяването на плановете по Операция 3.1 " Топъл обяд в изискванията на пандемията от COVID-19 ". Това оповестиха от Министерството на труда и обществената политика. 

Ще бъдат проверявани изискванията, при които се приготвя храната в кухненските бази, както и дали направените менюта дават отговор на условията за уравновесено и качествено хранене.

Ще се реализират и срещи с консуматори за изследване мнението им за давания топъл обяд. 

При постъпили тъжби и сигнали ще се ревизират и обстоятелствата и събитията разказани в тях. При нужда от подпомагане ще бъдат инициирани още веднъж взаимни инспекции с представители на Българската организация по сигурност на храните.

Осигуряването на топъл обяд се утвърди като една от най-одобряваните ограничения за поддръжка за нуждаещите се. Към момента по интервенцията се извършват 216 плана за близо 60 000 лица. Финансирането за тях е обезпечено от Европейския съюз в отговор на пандемията от КОВИД-19 по механизма REACT-EU.

В целевите групи са включени хора без приходи или с приходи под линията на беднотия, които са в неспособност да обезпечат главните си витални потребности и нямат близки с опция да им окажат поддръжка.

Топъл обяд получават и хора,  за които рискът от заразяване с Ковид-19 или от неподходящо протичане на инфекцията е по-висок. Те получават обяд всеки работен ден, който включва чорба, главно ядене, самун и най-малко един път седмично десерт.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР