Управляващият директор на отбора на Хаас във Формула 1 Гюнтер

...
Управляващият директор на отбора на Хаас във Формула 1 Гюнтер
Коментари Харесай

Бъдещето на Никита Мазепин в Хаас е под въпрос

Управляващият шеф на тима на Хаас във Формула 1 Гюнтер Щайнер съобщи, че съветският водач на отбора Никита Мазепин е предстоящ от неразбираемо бъдеще поради нахлуването на Русия в Украйна.

22-годишният Мазепин бе притеглен като водач на тима, като част от спонсорския контракт на американския отбор с съветския колос Uralkali, който е благосъстоятелност милиардера Дмитрий Мазепин.

„ Ясно е, че обстановката би трябвало да бъде позволена “, сподели Щайнер на въпрос за бъдещето на Никита Мазепин.

„ Както споделих, не всичко зависи от нас. Не става дума просто за един тим от Формула 1, а са намесени държавни управления, тъй че нямам концепция какво ще се случи “, добави Гюнтер Щайнер.

По-рано от „ Хаас “ отстраниха знаците на компанията Uralkali от колите за днешните проби в Барселона.

Попитан дали това е знак за края на спонсорския контракт, Щайнер съобщи, че през идната седмица ще бъдат конкретизирани всички елементи, в това число бъдещето на Мазепин.

„ Взехме решението през вчерашния ден с сътрудниците на тима. Останалото ще бъде конкретизирано през идната седмица “, сподели Щайнер.

Той добави, че към този момент глобите, които бяха оповестено по отношение на Русия, нямат въздействие върху връзките на тима с Uralkali. Според Щайнер, Хаас ще резервира финансова непоклатимост, даже при преустановяване на връзките с съветската компания.

„ Това не е нещо, което ще повлияе на тима от спортна позиция, а и финансово сме ОК “, съобщи Гюнтер Щайнер.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР