Управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина ГеоргиеваКристалина Иванова

...
Управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина ГеоргиеваКристалина Иванова
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева: Продоволственият недостиг задълбочава дълговата криза


Управляващият шеф на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева  Кристалина Георгиева Кристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си обучение съобщи, че усложненията в подсигуряването на доставки на хранителни артикули ускорява растящата дългова рецесия и приканва Китай и кредиторите в частния бранш да усилят присъединяване си в преструктуриране на задължения. Това предадоха международните организации, базирайки се на изявление, направено на взаимно събитие на МВФ и Световната банка.

Георгиева предизвести, че разделянето на страните на блокове ще докара до по-беден свят и по-малко търговия.

Кризата изостря раздалечаването сред богати и небогати страни, сподели ръководителката на Фонда и добави, че е от решаващо значение да се диверсифицира производството на храни, сила и доставки на торове, с цел да се понижи зависимостта от Русия.

От 2015 година делът на страните с ниски приходи се е удвоил от 30 на 60 %. " За мнозина преструктурирането на дълга е незабавен приоритет ", сигнализира Георгиева.

По думите й Украйна ще се нуждае от още финансова помощ макар към този момент предоставеното незабавно финансиране от Фонда в размер на 1,4 милиарда $.

" Длъжни сме да подкрепим Украйна през идващите няколко месеца ", счита шефката на МВФ. " Обсъждаме какво би означавало това във връзка с финансиране от Световната банка ", добави тя.

Президентът на Световната банка Дейвид Малпас на собствен ред прикани развитите стопански системи да усилят продоволствената помощ за разрастващите се страни, както и да работят за увеличение на производството на храни, сила и торове, с цел да се компенсират дефицитът и възходящите цени, породени от войната на Русия в Украйна, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Малпас сподели, че парични заплащания или ваучери биха били добър метод да се помогне на фермери в небогати страни да закупуват торове, с цел да обезпечат непрестанно произвеждане на хранителни артикули.

Главният икономист на МВФ Пиер-Оливие Гуринчас съобщи, че стягане на глобите против Русия в комбиниране със обстановката на финансовите пазари може да понижи световния напредък с към 2 процентни пункта.

Управляван преход към по-многополярен свят би задържал и защитил изгодите от глобализацията, добави той.

Различните подходи при паричната политика на страните доведоха до значително контролиране на валутите. Въпреки това обезценяването на валутите на страни, покрай Украйна и Русия, може да провокира разтърсвания в тези страни.

Войната в Украйна направи ускоряването на цикъла на повишение на лихвите на Федералния запас на Съединени американски щати още по-спешно и належащо, в противоположен случай инфлацията, която е надалеч над заложената цел на централната банка от 2 %, ще изисква доста по-силови дейности в бъдеще, предизвести Гуринчас.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР