Управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева призова

...
Управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева призова
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева призова Лондон да отсрочи финала на преговорите за излизане от ЕС

Управляващият шеф на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева прикани през днешния ден Англия да удължи периода за приключването на договарянията за излизането си от Европейски Съюз, съобщи ДПА.
Георгиева се аргументира с невижданата неустановеност, породена от пандемията от новия ковид. Тя прикани държавното управление на премиера Борис Джонсън да не укрепва икономическата неустойчивост като упорства бъдещите търговски връзки с Европейски Съюз да бъдат контрактувани до 31 декември, прецизира Българска телеграфна агенция.
Надявам се, че всички политици ще мислят за понижаване на неустойчивостта, сподели Георгиева в ефира на Би Би Си в отговор на въпроса дали ще има удължение на договарянията или Англия ще напусне Европейски Съюз без съглашение за бъдещите си търговски връзки с 27-те.
Възобновяването на договарянията сред Брюксел и Лондон е планувано за идната седмица. Официално Обединеното кралство напусна Европейски Съюз на 31 януари и контракти временен интервал до края на годината, с цел да подписа нови търговски и други съглашения.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР