Управляващият директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева заяви, че

...
Управляващият директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева заяви, че
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева: Икономиката се забавя заради САЩ, Китай и Омикрон

Управляващият шеф на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева съобщи, че има две аргументи за забавянето на възобновяване на международната стопанска система.

„ Първата, тъй като двата огромни мотора на растежа – Съединени американски щати и Китай се забавиха “, уточни тя в изявление за журналистката Кристиан Аманпур от CNN International.
Дянков в неловко състояние поради Кристалина Георгиева
Нямах взаимна работа с Кристалина Георгиева по отношение на Doing Business 2018. Това сподели някогашният вицепремиер и финансов министър Симеон Дян...
Прочети повече
„ Втората, поради Омикрон. Това води до повече ограничавания на подвижността и в следствие се отразява на растежа, изключително през първите месеци на тази година “, съобщи Георгиева.

Тя даде изявление на известната журналистка по отношение на излизането на новия отчет на МВФ “Световните стопански вероятности ”, написа DarikNews.

В него се показва, че разновидността Омикрон на COVID-19 основава трудности за международната стопанска система, които ще забавят растежа през тази година.

Финансовата институция понижи прогнозата си за международния Брутният вътрешен продукт за 2022 година до 4,4%, което е с половин пункт по-малко от октомврийската оценка, заради " трудностите ", породени от последната зараза, въпреки че се чака те да стартират да отшумяват през второто тримесечие на годината.
Кристалина Георгиева с предизвестие за световното стопляне и съответни цифри
Способността на света да предотврати повишение на температурата на планетата с един и половина градуса по Целзий бързо изчезва, страни...
Прочети повече
„ Световната стопанска система навлиза в 2022 година в по-слаба позиция, в сравнение с се очакваше по-рано ", твърди МВФ в тримесечната актуализация на своите Световни стопански вероятности. Там се показва още, че " появяването на разновидността Омикрон в края на ноември заплашва да върне обратно този нерешителен път към възобновяване ".

Още от АМЕРИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР