Управляващият директор на Формула 1 Рос Браун съобщи, че в

...
Управляващият директор на Формула 1 Рос Браун съобщи, че в
Коментари Харесай

Във Формула 1 са се договорили за намаляване на бюджетите

Управляващият шеф на Формула 1 Рос Браун заяви, че в спорта са се договорили за понижаване на бюджетите до 145 милиона $. Ограничението не включва заплатите на водачите. Англичанинът показа пред Скай Спортс също по този начин, че в новите контракти, уреждащи взаимоотношенията сред притежателя на комерсиалните права (Либърти Медия), ФИА и тимовете ще бъде включена нова, по-справедлива конструкция на систематизиране на приходите.

"Икономическата резистентност на Формула 1 е приоритет в актуалната обстановка ", изясни Браун.
„ Това важи както за огромните, по този начин и за дребните тимове. Ясно е, че би трябвало да понижим разноските. Битката да стигнем до $175 млн. бе дълга, а в резултат на рецесията сега ще стартираме от 145 милиона. Дискусията в този момент е какъв брой надолу да свалим в идващите няколко години.”
Англичанинът съобщи също по този начин, че новите правила ще влязат в действие 2022 година макар желанието на Ред Бул да ги отсрочи за 2023 година.

„ Част от самодейностите в този нов правилник е да създадат спорта по-жизнеспособен. Сега колите са толкоз комплицирани, че колкото повече харчиш, толкоз по-висока скорост постигаш. Трябва да понижим това движение и да създадем обстановка, в която парите не са единственият аршин, определящ какъв брой си конкурентоспособен”, добави той.

В спорта по-рано бе реализирано единодушие за ограничаване на годишните разходи от 175 милиона $.

То трябваше да влезе в действие през 2021 година След това коронавирусът провокира световна рецесия, а шампионатът за 2020 година въобще не стартира. Това значи липса на доходи и за тимовете във Формула 1, и за Либърти Медия. Последва съглашение лимитът да бъде свален на 150 милиона $. Малките тимове обаче упорстваха за ое по-голямо стесняване до $100 млн. Ферари и Ред Бул се опълчиха изрично. От Мерцедес променяха неколкократно мнението си, до момента в който стигнаха до границата от 145 милиона $.

A new budget cap of $145 million for 2021 has been agreed among the F1 teams, according to Ross Brawn. #F1 https://t.co/5Mwzkd5umt
— GPToday.net (@GPToday_net) May 5, 2020
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР