Управляващите вярват, че в края на мандата си т.е. през

...
Управляващите вярват, че в края на мандата си т.е. през
Коментари Харесай

Правителството вярва, че ще докара средна заплата от 1500 лева до 2021 година

Управляващите имат вяра, че в края на мандата си т.е. през 2021 година ще съумеят да реализират задачата си минималната работна заплата да е 650 лв., а междинната - 1500 лв.. Това умозаключение умерено може да бъде извадено от оповестения за публично разискване на уеб страницата на Министерството на труда и обществената политика План за Националната тактика за понижаване на бедността.
" Благоприятната икономическа обстановка в страната, постигнатите позитивни резултати и устойчивият стопански растеж, са фактор за реализиране на заложените цели ", написа в проекта тъкмо преди да бъде обяснено, че " е заложено основаване на условия за растеж на икономическата интензивност, който ще разреши постигане на ниво на междинната работната заплата до 1500 лева а в региона на минималната работна заплата ще се постигане ниво от 650 лева в края на мандата ".
Интересен факт е, че в същото изречение написа и, че до 2021 година би могло да има механизъм за установяване на минималната работна заплата - припомняме, че в този момент нормално договарянията сред синдикати, работодатели и страната не довеждат до единодушие и най-после страната дефинира административно каквото сметне за належащо.
Друга значима цел на държавното управление е до 2020 година живеещите в беднотия да намалеят с 260 000 души. България е измежду страните, в които рискът от беднотия за популацията е над междинното ниво за Европейския съюз. По последни данни за 2017 година нивото на беднотия у нас е малко над 23%. При работещите на ненапълно работно време рискът за изпадане в беднотия е повече от 4 пъти по-висок от този при работещите на цялостно работно време.
Основни цели за битка с бедността
1. Осигуряване на благоприятни условия за претовареност и повишение на приходите посредством интензивно включване на пазара на труда. През интервала януари 2017 година – юни 2018 година по стратегии и насърчителни ограничения е субсидирана заетостта общо на 44 255 лица, твърди страната.
2. Подобряване на достъпа до обучение. Тук хвалбата е, че са подкрепени да учат 14 029 деца и възпитаници със специфични просветителни потребности
3. Равен и ефикасен достъп до качествено опазване на здравето. Като изпълнена мярка номер едно тук са посочени ваксинопрофилактика и обезпечаване на акушерски грижи на бременни дами, без оглед на техния здравноосигурителен статус. Но забавното е, че през 2019 - 2020 година са заложени ограничения за " обезпечаване на ваксинопрофилактика, обезпечаване на акушерски грижи на бременни дами, които са извънредно значими ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР