Управляващите воюват с президента, а по Конституция президентът назначава шефовете

...
Управляващите воюват с президента, а по Конституция президентът назначава шефовете
Коментари Харесай

Каракачанов: Цялата престъпна дейност в България през последните 30-ина години е покровителствана от политиците

" Управляващите водят война с президента, а по Конституция президентът назначава шефовете на службите. И защото водят война, те не мислят, че този президент има още три години мандат, по-късно ще е някой различен. Българските политици още от 90-те години се усетиха, че службите им пречат. " Това съобщи пред БНР Красимир Каракачанов, почетен ръководител на Вътрешна македонска революционна организация и някогашен министър на защитата.

Всички канали, цялата незаконна активност в България през последните 30-ина години, в една или друга степен е покровителствана от политиците, посочи той и назова това една от аргументите да се желаят законодателни промени за службите.

" Защото когато са три разнообразни служби и президентът назначава с декрет началниците им, е малко сложен контролът. Службите бяха разбивани напълно съзнателно след 1995-96 година Цивилното разузнаване безусловно беше унищожено, а военното  - чест прави на генералитета, че не разреши да бъде разсипано, както беше разсипано външното. (…) Това е задачата. Правим една работа, слагаме послушни наши хора и няма надзор. Няма я другата институция, която може да управлява. Плюс това военното разузнаване е подчинено директно на министъра на защитата, а министъра на защитата нормално го харизват на съдружни сътрудници. "

Каракачанов описа по какъв начин през 2019 година са му дали " хвърчащ лист " за законопроект за обединение на военното и цивилното разузнаване, последвала " гнусна акция " против началници на военното разузнаване. Според него " в този момент е същата концепцията " и вместо да бъдат ударени контрабандата и престъпността, ще бъде ударено военното разузнаване.

Цивилното разузнаване събира най-вече политическа информация. Военното събира характерна информация, акцентира някогашният боен министър и предвижда, че при обединение на структури ще има напускащи разузнавачи.

" Има война в Украйна. В Черно море има напрежения. Как един граждански шпионин ще направи разлика сред любителски дрон, разследващ дрон или военен дрон-камикадзе? Той няма просветеност. Спецификата на военното разузнаване няма по какъв начин я покрие човек без военна просветеност. Ти на процедура ще унищожиш военното разузнаване и ще оставиш с вързани ръце щаба на защитата, генералния щаб. И то във време, когато към нас има война. "

Как може боен министър да приказва по този лековат метод, изрази неразбиране още Красимир Каракачанов по отношение на изказвания на Тодор Тагарев за провокации на Русия в Черно море.

" Просто се търси мотив да се нагнети публичното мнение, да се уплаши – че на следващия ден руснаците ще ни атакуван, и да се измисли някоя поредна нелепост, несъответстваща. Народът го е споделил – когато атовете се ритат, магаретата да не се врат там. Русия и Съединени американски щати се ритат, двата световни лагера се ритат. Когато приказваш сходни неща и даже си подготвен за по-крайни дейности или участия, дали си си дал отговор на въпроса – армията ти подготвена ли е да поеме сходно предизвикателство, а стопанската система ти подготвена ли е? Ако си отговориш вярно на тези въпроси, няма да правиш нелепости. "

И Румъния, и Полша са исторически врагове на Русия и не са русофили. Въпреки това споделят " не на украинското зърно и слънчоглед ", означи още някогашният министър на защитата.

" Държавата България сега играе ролята на ибрик. Това е унизително ", счита Каракачанов.

" Да обясняваш по какъв начин българските зърнопроизводители са терористи, това е безочливост! Българските производители ще бъдат ощетени, оттова ще бъдат ощетени българските жители. Това е доста гнусно – в случай че вкараме нещо непознато, на вас ще ви бъде по-добре. (…) В момента българските производители са прави. Не можеш да ги удариш с външен импорт единствено с лозунга " Да живее евро-атлантическата взаимност ".

Имало е сходни митинги, само че " тогавашните държавни управления са намирали метод да им купят вождовете ", посочи Каракачанов в предаването " Политически НЕкоректно ".

" Не един два пъти са го правили. Идват хората, стачкуват, скачат, хванеш някои шефове или фактори в тези браншови организации, обещаеш нещо и те клекнат. След 3 месеца схванат, че са били излъгани, то и по тази причина земеделието ни е на този хал, по тази причина отглеждането на животни ни е на този хал. Ние нямаме отглеждане на животни на процедура. "

Запитан би ли могло днешните ръководещи да работят друго, Каракачанов направи следния коментар:

" Могат, само че се желае воля. Едните са грантаджии от дълго време, на всевъзможни соросоидни структури. Т. нар. национални медии пускат единствено тези, не пускат различно мнение. Другите, тъй като са се компрометирали в досегашното си политическо житие-битие, боязън ги е да не влязат във всевъзможни описи и с това ги държат. Това е цялата работа. Едни хора, с цел да спасят личния си гъз, са подготвени да закрият страната България. Това е нещастието. Другата огромна покруса е, че българският народ вижда, схваща, мълчи и чака следващия избавител да се появи от ръжта. "
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР