Управляващите във Франция въвеждат мораториум върху увеличението на цените на

...
Управляващите във Франция въвеждат мораториум върху увеличението на цените на
Коментари Харесай

Франция въведе мораториум върху цените на горивата


Управляващите във Франция вкарват мораториум върху нарастването на цените на дизеловото гориво и бензина за половин година. Това съобщи министър председателят на страната Едуард Филип.

Въвеждането на мораториум е едно от настояванията на участниците в придвижването на „ Жълтите жилетки “. По думите на премиера Филип, „ никакви налози не си заслужават единството на обществото “. „ Аз чух гнева на французите “, акцентира той.

„ Сега е време за разговор. Дълбоко съм уверен в това, че в случай че французите седнат на масата за договаряния, то може и да бъде открито решение. Именно това предлагам “, съобщи министър председателят.

„ Слушайки събеседниците си по време на консултациите през последните дни пъкъл стопирах редица данъчни ограничения “, сподели още Филип. Той посочи, че „ се вкарва мораториум за период то шест месеца за повишение на налозите върху автомобилните горива “

Освен това по думите му, „ цените за електричество и газ няма да се покачват по време на договарянията в зимния интервал “. Както означи още министър председателят, управляващите в страната са взели решение да отсрочат въвеждането на нови правила за механически надзор на колите за половин година.

Заедно с това той даде обещание по време на идните договаряния да се премине към по-евтина система.

„ Французите, поставили жълти жилетки желаят налозите да се понижат, а работата да се заплаща. Това желаеме и ние “, означи още Филип.
Междувременно митингите в страната станаха причина и за затваряне на 100 от дребните бензиностанции, заради липса на гориво.

Масовите митинги във Франция започнаха съвсем преди един месец – на 17 ноември. В първия ден по улиците в страната излязоха на митинги 244 хиляди души. Основният митинг бе за горивата и в частност новия екоданък.

За да понижи напрежението държавното управление даде обещание за бедните субсидии.

Протестиращите обаче последователно се радикализираха. Исканията им започнаха да нарастват. Към тях се прибавиха претенции за възбрана за увеличение на налозите, повишение на минималният размер за труд, намаление на годините за излизане в пенсия от 62 на 60 години, понижаване на държавните разноски за администрацията, усилването на надзор върху незаконната миграция. Всичко това се случва на фона на спада на рейтинга на президента на страната Еманюел Макрон.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР