Управляващите в Столична община опитват да се измъкнат от делото

...
Управляващите в Столична община опитват да се измъкнат от делото
Коментари Харесай

БСП: СО се измъква от делото срещу цената на билета от 1,60 с нова наредба

Управляващите в Столична община пробват да се измъкнат от делото против увеличението на билета за градски превоз на 1,60 лв., което явно ще изгубят, с нова Наредба. Това разкри на конференция заместник-председателят на СОС от групата на Българска социалистическа партия Милка Христова. Пред публицистите застанаха още ръководителят на групата на Българска социалистическа партия в СОС и заместник-председател на Комисията по превоз и туризъм Калоян Паргов, както и общинските съветници Борис Цветков и Николай Николов, оповестиха от Българска социалистическа партия.

“Както към този момент е известно, Административният съд-София град анулира Наредбата за изменение и допълнение на Наредбата за реда и изискванията за пътешестване с публичния градски превоз на територията на Столична община. Това изменение стана известно с увеличението на цената на единичния билет за градски превоз от 1,00 на 1,60 лв. и картата за 10 пътувания от 8 на 12 лв.. Мотивите на съда за анулацията бяха свързани основно с неналичието на аргументация, най-много икономическа, на новата цена от 1,60 лв., изясни Милка Христова. – СОС и ЦГМ апелираха това решение и Върховен административен съд насрочи делото за 25-и април 2018 година При потвърждаване на решението на Административния съд следва да бъде върната цената от 1 лев на билета”.

Милка Христова добави, че от оповестен Доклад от група общински съветници от ГЕРБ на страницата на СОС в Интернет е открила, че ръководещите приготвят напълно нова Наредба, вместо да вършат промени в съществуващата до момента. “В тази нова Наредба за реда и изискванията за пътешестване с публичния градски превоз на територията на Столична община са непокътнати цените на транспортните документи от остарялата, обжалвана, Наредба, включително и цената на единичния билет от 1,60 лв. и цената на картата от 10 пътувания от 12 лева”, изясни още тя.

Според Милка Христова, задачата на това деяние от страна на ръководещите в Столична община е да бъде осуетена опцията съдът да върне остарялата цена на единичния билет за градския превоз от 1,00 лев и на картата от 8 лв.. “По този метод ръководещите от ГЕРБ в Следствен отдел към окръжна прокуратура си икономисват неудобството да признаят, че опозицията в лицето на Българска социалистическа партия беше права, когато твърдеше, че цената от 1,60 лв. е несправедлива, голословна и няма да насърчи жителите да употребяват градския превоз, а стопански ще ги подтиква да употребяват персоналните си моторни транспортни средства, разяснява още Милка Христова. В последната година и половина този факт беше потвърден – част от жителите отхвърлиха да заплащат високата цена на билета и се ускори автомобилният трафик в столицата. Оттам се усили замърсеността на въздуха и стигнахме до другия парадокт – въвеждането на зелен билет от 1,00 лев и безвъзмезден бял билет”.

Милка Христова беше безапелационна, че въвеждането на новите транспортни документи – зеления и бял билет, намаляването на глобата за неточен пасажер от 200 на 50 лв. и правото гратис да бъде транспортиран багаж в градския превоз по никакъв метод не постановат приемане на напълно нова разпоредба. “Това се прави единствено при основна смяна на публичните връзки, които се контролират с тази Наредба, изясни тя. – Но такива към сегашния миг не са на лице”.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР