Управляващите в Румъния отговориха на решението на Партията на европейските

...
Управляващите в Румъния отговориха на решението на Партията на европейските
Коментари Харесай

ПЕС изключи румънските социалисти, те се жалват

Управляващите в Румъния дадоха отговор на решението на Партията на европейските социалисти (ПЕС) да замрази връзките си със Социалдемократическата партия в страната (СДП). Румънците оповестиха решението на ПЕС за " недопустимо " и споделиха в формалната си позиция: " Вече сме привикнали да чакаме недоумение и недоказани обвинявания от политическите съперници на СДП, само че не и от нашето лично семейство ", осведоми изданието Politico, представено от БГНЕС
На 11 април ПЕС разгласи, че замразява връзките си със СДП, най-малко до юни месец и чака ръководещата групировка в Румъния " да обясни позициите си във връзка с върховенството на закона и да извършва рекомендациите на Европейската комисия ". Въпреки че на този стадий мярката е по-скоро алегорична, тя припомня на наложеното от Европейската национална партия (ЕНП) наказване на ръководещата партия в Унгария - " Фидес ".
Ако връзките сред ПЕС и СДП продължат да се утежняват, след изборите за Европейски парламент, румънските социалисти може да бъдат извадени от сдружението на европейските социалисти. Това ще се взема решение на срещата на ПЕС през юни, а до нея няма да има събития, проведени взаимно със СДП.
По-рано водещият претендент на ПЕС на евроизборите Франс Тимерманс, който е заместник-председател на Европейската комисия, се закани, че комисията ще работи уверено, в случай че Букурещ направи спомагателни стъпки към " де факто обезпечаването на безотговорност на високопоставени чиновници, наказани за корупция ".
Припомняме, че водач на румънските социалисти, които са директни наследници на румънските комунисти, е Ливиу Драгня, който е осъждан за изборна машинация и е разследван даже от ОЛАФ за корупция и корист с евросредства. Сегашното румънско държавно управление, образувано от социалистите, прави всичко допустимо да спре някогашния началник на Румънската профилирана прокуратура Лаура Кьовеши да стане първия в историята основен европейски прокурор!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР