Управляващите в Полша националисти имат най-голяма подкрепа сред гласоподавателите преди

...
Управляващите в Полша националисти имат най-голяма подкрепа сред гласоподавателите преди
Коментари Харесай

Управляващата партия в Полша води в проучванията преди изборите през октомври

Управляващите в Полша националисти имат най-голяма поддръжка измежду гласоподавателите преди парламентарните избори в страната, планувани за 15 октомври, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Партията " Право и правдивост " (ПиС) и нейните сътрудници от дребните партии " Суверенна Полша " и " Републиканците ", известни под общото название Обединена десница, водят с 36,76% в представителното изследване на публичното мнение на института " Полстер " за в. " Супер експрес ".

Според тази анкета демократичната " Гражданска коалиция " (ГК), предвождана от партията " Гражданска платформа " и включваща още " Модерна ", " Инициатива полска " и " Зелените ", има желанията на 30,44 % от евентуалните гласоподаватели. Десноцентристката коалиция " Трети път " се употребява с желанията на 9,81% от интервюираните, до момента в който " Новата левица " и Конфедерацията " Свобода и самостоятелност " са надлежно на четвърта и пета позиция по известност с 9,72% и 8,67%.

В изследването на социологическата организация " ИБРиС " (IBRiS) заемащите позициите сред трета и пета са разнообразни. В тази анкета ПиС води с 35,1 %, Градска канализация е с 26,1%. На трето място е Конфедерацията с 9,9, %, на четвърто място тук е " Трети път " с 9,2 %, а " Новата левица " е пета с 9,1.

В най-новото изследване на " Обединени проучвания " (United Surveys) " Право и правдивост " събира 31,5 %, 27 са процентите на Гражданската коалиция. Тук на трето място е " Трети път " (10,1%), четвърта е " Новата левица " (9,8%), а пета - Конфедерацията (9,3%).

Самостоятелните партии се нуждаят от 5 % от вота, с цел да влязат в Народното събрание, до момента в който за обединенията, декларирани за изборите - " Право и правдивост ", Гражданската коалиция и " Трети път ", би трябвало да гласоподават най-малко 8 % от гласоподавателите, прецизира Ройтерс.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР