Управляващите ще направят нов опит за промени в Наказателно-процесуалния кодекс,

...
Управляващите ще направят нов опит за промени в Наказателно-процесуалния кодекс,
Коментари Харесай

Нов опит арестите да станат тайни

Управляващите ще създадат нов опит за промени в Наказателно-процесуалния кодекс, с които да се позволява задържането на жител да остава загадка за цели 48 часа, написа в.”Сега” в утрешния си брой. Това ще стане през преходните и заключителните разпореждания на държавен законопроект за промени в различен кодекс – Наказателния.

Прокуратурата ще има право да откаже на арестанта правото на позвъняване, а дори родителите на дете цели 24 часа няма да са наясно, че то се е оказало зад решетките. Все отново ще се уведомява Държавната организация за протекция на детето.
" Прокурорските " промени в Наказателно-процесуален кодекс минаха през правната комисия Сотир Цацаров оферираше възбраната за овакантяване на страната да идва дружно с лишаване на персоналните документи
В момента държавното обвиняване има право на до 72-часов арест, само че наложително би трябвало да бъдат известени фамилията и работодателят на арестувания, както и Министерството на външните работи, в случай че става въпрос за чужденец.

Новото предложение е арестантът да има право свободно да уточни кой да бъде известен, само че в това време се вкарва опция за отвод от това право при „ неотложна нужда да се предотврати настъпването на тежки неподходящи последствия за живота, свободата или физическата цялост на разположение или с цел да се предотврати обстановка, при която наказателното произвеждане може да бъде съществено възпрепятствано”.

Отказът може да се апелира пред съда, като арестантът има право да уточни различен, който да бъде известен – а прокуратурата има право още веднъж да откаже, написа всекидневникът.

Мотивът за новите текстове е че посредством тях ще се улеснят дейностите против проведени незаконни групи и няма да има риск от укриване на улики. През 2016 година те бяха оттеглени след съществени рецензии на специалисти и на обществеността поради опция за злоупотреби.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР