Управляващите ще имат сериозни неприятности, всяка седмица-две гърмят скандали от

...
Управляващите ще имат сериозни неприятности, всяка седмица-две гърмят скандали от
Коментари Харесай

Андрей Райчев: Възможно е Бойко Борисов да направи кадрови промени

„ Управляващите ще имат съществени неприятности, всяка седмица-две гърмят кавги от най-различен темперамент и е доста евентуално Бойко Борисов да направи някои кадрови жертви, с цел да потуши напрежението. Възможно е да " изгърми " един от най-доверените хора на Борисов - непоклатимият до момента финансов министър Владислав Горанов. Това предвижда социологът Андрей Райчев в предаването " Тази събота и неделя " по Би Ти Ви.
ГЕРБ е в режим на кавги от началото на кабинета " Борисов 3 ", в този момент се възвръща режимът, който беше преди изолацията, означи Райчев. Според него с отшумяването на летния сезон можем да чакаме политически конфликти със силата на предизборни борби.
Според социолога хазартният предприемач Васил Божков няма да успее с плана си за партия не тъй като е клиент на прокуратурата, упрекнат за съществени закононарушения, а тъй като " у нас богатият човек е ненавиждан по принцип ". „ Властта обаче ще има неприятности и евентуално ще направи кадрови жертви, с цел да се оправи, а жертвата евентуално ще бъде министърът на финансите – доста му се събира, негови директни подчинени лежат в пандиза ", изясни социологът.
Андрей Райчев разяснява, че на политическата сцена има два нови фактора - Слави Трифонов и Мая Манолова. „ Съдбата на Манолова зависи от борбата в Българска социалистическа партия, а Трифонов единствено чака и натрупа “, означи социологът. Той не счита, че групировка на Цветан Цветанов би имала бъдеще, тъй като " отпаднали в последния миг люспи мъчно вършат сполучлива партия ". Райчев счита, че след изборите ГЕРБ ще би трябвало да си избира съдружник сред Слави Трифонов и Движение за права и свободи. Първото съмнение обаче звучи много необикновено.
„ Въпреки свадите и острите опити за компрометиране, поддръжката за Борисов не понижава, а се усилва и то година преди изборите, което е казус “, уточни от своя страна политологът Георги Харизанов. Това по думите му се изяснява първо с рецесията с ковид, и второ със слабостта на опозицията. „ Хората не виждат опция, водач, който би могъл да ръководи по-добре “, сподели той. Според Георги Харизанов предприемачът Васил Божков също не може да бъде сериозна съпротива. Той счита, че хазартният необут се пробва да си построи облик на политически дезертьор, с цел да не бъде екстрадиран в България, а да си подсигурява леговище в Дубай. " Само преди няколко месеца сътрудниците на Васил Божков разпространиха запис от тяхна среща, в който той изрежда имената на умряли негови съперници. Скоропостижно се не помни този запис, президентът реши да кредитира с доверие господин Божков, а не неговите обвинители ", уточни Харизанов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР