Управляващите се надцакват с обвинения кой е по-антируски настроен и

...
Управляващите се надцакват с обвинения кой е по-антируски настроен и
Коментари Харесай

Таско Ерменков: Дано съветниците от БСП да осъзнаят, че председателските места в комисиите значат много по-малко от доверието на софиянци

„ Управляващите се надцакват с обвинявания кой е по-антируски надъхан и стартират със спекулации дали са дали 10 милиарда лева на „ Лукойл “ или не. Но всичко това, което се приказва сега, е звук, с цел да се скрият едни по-тежки проблеми в енергетиката. “ Това съобщи членът на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия и енергиен специалист Таско Ерменков в ефира на Bulgaria ON AIR.
Според него това, че България към този момент е почнала да внася електрическа енергия, вместо да изнася, значи неуспех в политиката във връзка с енергетиката. Ерменков посочи, че за това е съдействал и служебният кабинет с подписването на контракта с „ Боташ “.
„ По-неизгоден контракт от този с турците не може да се подпише – в пика на цените, с условия, които не могат да бъдат изменени и с допускане на „ Боташ “ да ръководи цялата българска газова система. Това беше контрактувано с директното присъединяване на президента и с подписите на служебния министър на енергетиката и шефа на „ Булгаргаз “ “, уточни той.
И добави: „ Няма водач в самолета и всичко това, което се случва в енергетиката, е доказателство за това. Имаме спорадични придвижвания в някаква посока, които съвсем постоянно са в контраст на естествените процеси, които би трябвало да има в една енергийна политика и една енергийна тактика, която продължаваме да нямаме. “
Ерменков акцентира, че напълно не е несъмнено, че 7-и и 8-и блок на АЕЦ „ Козлодуй “ ще бъдат построени по метода, по който са контрактувани.
„ Парламентът, който би трябвало да се занимава със законодателна активност, се занимава с комерсиална активност и дефинира параметри и модели на нуклеарни реактори. И отсам следват проблеми, които не знам по какъв начин ще бъдат решавани. Защото, когато започваш да ги изграждаш, ще би трябвало да вземаш банково финансиране, а то се дава след направена инспекция дали на конкурентна основа е определена технологията. И когато тази инспекция не излезе, се пита по какъв начин банката ще те финансира “, изясни Таско Ерменков.
„ В една демократична партия би трябвало да има единодушие и единодушие. Когато Националният съвет на Българска социалистическа партия вземе решение, то се отнася за всички органи и членове и би трябвало да бъде изпълнявано. Ако някой не е склонен, има право да го апелира. Ние взехме решение да не се взе участие в болшинства при гласоподаване на различен ръководител на СОС, а да се гласоподава за нашата кандидатура. Това решение не беше обжалвано от Градския съвет на БСП-София, в противен случай – Националният съвет удостовери тяхно решение в тази посока “, разяснява Ерменков по отношение на обстановката със столичните общински съветници на Българска социалистическа партия.
По думите му другата страна на казуса е, че откакто 46 000 души са дали своят вот за това да разграждат модела на ГЕРБ в ръководството на Столична община, най-после са дали своят вот дружно с ГЕРБ.
„ Много се надявам, че след всички реакции, които пристигнаха от цялата страна, в четвъртък на поправителното гласоподаване, което им следва, тези 7 общински съветници ще осъзнаят, че председателските места в комисиите значат доста по-малко, в сравнение с доверието, с което са дали своят вот за тях софиянци “, сподели още по тематиката Ерменков.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР