Управляващите са амбицирани до парламентарната ваканция сделката със САЩ за

...
Управляващите са амбицирани до парламентарната ваканция сделката със САЩ за
Коментари Харесай

Правителството завършва сделката за F-16 до края на месеца

Управляващите са окуражени до парламентарната почивка договорката със Съединени американски щати за изтребителите -16 Block 70 да мине и през Народното събрание. Така няма да има заплаха договорът за самолетите да стане пленник на локалните избори, оповестиха източници на Mediapool oт държавното управление.

Вероятно още тази седмица проекторешението ще влезе в Министерския съвет, а по-късно би трябвало да мине още веднъж и през пленарна зала. Не се чака там покупката, която евентуално ще излезе към 2.2 милиарда лв., да срещне съществени усложнения.
Договорът ще бъде подсилен от депутатите на ГЕРБ, Вътрешна македонска революционна организация и Движение за права и свободи.

Очаква се остра опозиция от депутатите на Българска социалистическа партия, които по принцип поддържат модернизацията на армията, само че имат запаси към избора на Съединени американски щати и " Локхийд Мартин ".

Срещу договорката е и " Воля " на Веселин Марешки, който е в изострен спор с военния министър и водач на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов.

В неделя към този момент някогашният зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов също удостовери, че договорката се движи доста бързо.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР