Управляващите раздават националното богатство като за последно. За пореден път

...
Управляващите раздават националното богатство като за последно. За пореден път
Коментари Харесай

Нинова обвини управляващите в раздаване на националното богатство като за последно

" Управляващите раздават националното благосъстояние като за последно . За следващ път ръководещите трансформираха закона, с цел да облекчат даването на Летище " София " на концесия ", разяснява Корнелия Нинова пред БСТВ.

Има стратегически обекти от националната сигурност, които би трябвало да останат държавна благосъстоятелност , а Летище " София " е подобен обект, добави тя.

" Внесохме закон, с който да бъде неразрешено концесионирането на летища, плажове, значима инфраструктура . Беше отритнат от ръководещото болшинство. Не единствено това, само че в този момент трансформират закона, с цел да дадат по-лесно летището ", добави соцлидерът.
 Удължават до 3-и април периода за концесията на летище
Удължават до 3-и април периода за концесията на летище " София "

Крайният период за подаване на предложения беше 5 февруари

Нинова изясни, че има три въпроса към новата тройна коалиция ГЕРБ, Движение за права и свободи, Оперативна програма . " Към Движение за права и свободи - в случай че опрощаване отговорностите на мюфтийството е въпрос на национална сигурност, най-голямото летище на България не е ли въпрос на национална сигурност? Към ГЕРБ - вярна ли е информацията, че зад един от концесионерите стои турска компания? И това ли е част от договорка? Към Оперативна програма - къде сте? Защо мълчите? Властта ли ви е по-сладка или националният интерес? "

" Преди време заявих: в случай че народът ни даде доверие да управляваме, ще отменим концесията. Потвърждавам го още веднъж ", разяснява Корнелия Нинова.
 Движение за права и свободи към Нинова: Преиграхте!
Движение за права и свободи към Нинова: Преиграхте!

Не би трябвало да си играем на политика за сметка на националната сигурност, отсече Цонев
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР