Управляващите партии ГЕРБ и ВМРО са постигнали съгласие по спора

...
Управляващите партии ГЕРБ и ВМРО са постигнали съгласие по спора
Коментари Харесай

ГЕРБ и ВМРО се споразумяха за детските надбавки

Управляващите партии ГЕРБ и Вътрешна македонска революционна организация са постигнали единодушие по разногласието си за детските добавки, откакто стана ясно, че патриотичната групировка няма да поддържа запазването на доходния аршин за месечните помощи.

В пост във фейсбук съпредседателят на парламентарната група на „ Обединени патриоти “ Искрен Веселинов оповестява, че с финансовия министър Кирил Ананиев е контрактувано, че всички деца би трябвало да получават поддръжка от страната.

Върви се към втори вид, написа Веселинов. Семействата с ниски приходи да бъдат подпомагани с детски надбавки, а всички останали да получат данъчни облекчения в същия размер - като родителите да понижат с 4500 лв. годишната си данъчна основа за всяко дете, респективно в следствие ще разполагат с по 450 лв. годишна поддръжка.

За този вид Веселинов заяви и пред БНР преди дни: „ А точно всяко дете да усети някакъв детайл от държавната грижа. Ако приходите в бюджета не са задоволителни, вместо да получават родителите пари директно от бюджета, да имат опция да усвоят част от приходите си, които по този начин или другояче внасят налози и да се получи същия резултат. Тези 50 лева ще се получат индиректно посредством понижаване налозите на родителите. Ако остане този подоходен аршин, това е авариен вид “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР