Управляващите от ГЕРБ в Столична община да не си приписват

...
Управляващите от ГЕРБ в Столична община да не си приписват
Коментари Харесай

БСП – София: ГЕРБ да не си приписва всички заслуги за парк „Възраждане“, историята на столицата не започва от тях

Управляващите от ГЕРБ в Столична община да не си приписват всички заслуги за парк „Възраждане“, тъй като историята на София не стартира от тях. Това предизвестиха общинските съветници от групата на Българска социалистическа партия в СОС във връзка идния старт на дейностите по създаване на втория стадий от парк „Възраждане“. В проекта за него, с изключение на разширение на самия парк, е планувано построяването на съвременен аквапарк с водни атракциони. Докладът, с който СОС дава единодушие „Софийски имоти“ ЕАД да разходва лични средства за реализиране на СМР действия по отношение на реализирането на парк „Възраждане“, ще бъде гласуван на сесията в четвъртък.

„Парк „Възраждане“ е отлична облага за жителите и гостите на София, само че заслугата да го има не е единствено на ръководещите сега в Столична община. Българска социалистическа партия се бори тази територия в София да не бъде застроена доста преди да стартира ръководството на ГЕРБ в града ни. Затова дано те да не заобикалят технично и да не не помнят тези обстоятелства, сподели ръководителят на групата на Българска социалистическа партия в СОС и водач на столичните социалисти Калоян Паргов.

„Идеята за този парк е от доста от дълго време. Общинските съветници от групата на Българска социалистическа партия се борят за реализирането й още от 2005 година, изясни Иван Таков, заместник-председател на Комисията по финанси и бюджет и член на Комисията по запазване на околната среда, земеделие и гори, както и ръководител на районен съд на Българска социалистическа партия „Възраждане“. – През годините към този терен имаше доста апетити. Включително една офшорка се опита да го открадне от софиянци. След това имаше хрумвания на мястото да бъде издигната постройката на Софийския градски съд. През цялото време Българска социалистическа партия е била поредна в настояването си това място да бъде непокътнато като парк, работили сме и сме се борили за това“.

Според Иван Таков е извънредно неточно сега ръководещите в Столична община да си приписват всички заслуги за парк „Възраждане“. „Нека не си мислят, че историята на София стартира и свършва с тяхното рязане на лентички, сподели той. – Районната организация на Българска социалистическа партия във „Възраждане“ през всичките тези години се бори и отстоява концепцията паркът да бъде непокътнат. Организирахме митинги против другите хрумвания той да бъде лишен от софиянци. Заслуга на управлението на Районния съвет на Българска социалистическа партия „Възраждане“ е терени, стопанисвани от НКЖИ, които се намираха в самия парк, да бъдат трансферирани на Столична община от министъра на превоза Петър Мутафчиев в кабинета на Сергей Станишев в интервала 2005-2009 година Освен това, в предходния и в сегашния мандат на Общинския съвет в София с сътрудниците от групата на Българска социалистическа партия участвахме в създаването на концепцията за парка и подкрепяхме реализацията й. Затова дано сътрудниците от ГЕРБ в СОС да не си присвояват всички заслуги. Все отново София съществува доста преди те да стартират да я ръководят в последните десетина години“.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР