Управляващите от ГЕРБ/СДС и ПП/ДБ, както и ДПС, не влязоха

...
Управляващите от ГЕРБ/СДС и ПП/ДБ, както и ДПС, не влязоха
Коментари Харесай

Мнозинството бойкотира бойкота на опозицията

Управляващите от ГЕРБ/СДС и ПП/ДБ, както и Движение за права и свободи, не влязоха тази заран в пленарна зала . В залата местата на ГЕРБ/СДС, ПП/ДБ и Движение за права и свободи останаха празни. Само ръководителят на Народното събрание Росен Желязков се записва като представител на ГЕРБ/СДС.

Влязоха единствено депутати от " Възраждане ", Българска социалистическа партия и " ИТН ", като и те не бяха всички.

Какво стана с пенсии и заплати, с приходите на хората и бюджета, подвикнаха депутатите от опозицията.

65 депутати се записаха за началото на пленарния ден в зала.

Парламентарният началник разгласи, че ще направи втори опит за старт на съвещанието след 15 минути.

Заседание на Народното събрание по този начин и не се очакваше да има - едно поради това, че още през вчерашния ден бе оповестено от опозицията, че още веднъж ще провежда протест, друго и поради коледното празненство на Движение за права и свободи, което се провежда по традиция всяка година.  

Припомняме, че през вчерашния ден по този начин и не се състоя съвещание поради показателен протест на опозицията. Още при започване на пленарния ден депутати от " Възраждане ", Има Такъв Народ и Българска социалистическа партия излязоха и направиха кордон пред трибуната, допускайки изявления единствено на представители на своите парламентарни групи. " Възраждане " и Българска социалистическа партия аргументираха своя протест с " противозаконните " и срамни дейности по демонтирането на Паметника на руската войска. От Българска социалистическа партия настояха да видят цялата документи по случая и макар състоялия се втори председателски съвет, на който от Областната администрация на София показаха комплекта документи, продължиха с протеста си и даже проведоха сценка следобеда в постройката пред кабинета на Вяра Тодева.

От ПГ на " ИТН " акцентираха разнообразни претекстове да са част от кордона пред парламентарната естрада - отхвърли им да вземат участие в каквото и да е гласоподаване на бюджета за 2024 година и измененията в Конституцията.

В почивката за изчакване депутатите да се съберат Костадин Костадинов съобщи пред публицисти, че очевидно през днешния ден ПП/ДБ са в ролята или на мажоретки или на стриптизьорки на банкета на Пеевски. Лидерът на " Възраждане " чака с неспокойствие фотоси от банкета на Пеевски, с цел да посочи за себе си като какви ще участват Кирил Петков и Асен Василев.

Според Костадинов болшинството посочило своята управническа отпадналост и импотентност - тези хора нямат потенциала да ръководят страната, а единствено да режат глави на монументи. Няма по какъв начин да бягат постоянно, в понеделник ще са тук, чака Костадинов парламентарно показаните партии на сглобката. Парламентът няма да работи, до момента в който продължи беззаконието, закани се Костадин Костадинов. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР