Управляващите от ГЕРБ са готови да продадат имот от над

...
Управляващите от ГЕРБ са готови да продадат имот от над
Коментари Харесай

Ще се сдобие ли Кубрат Пулев с апетитен имот в София за ниска цена

" Управляващите от ГЕРБ са подготвени да продадат парцел от над 600 кв.м в околност Киноцентъра (Драгалевци) на Кубрат Пулев за 197 лева./кв.м., макар че цените в региона са най-малко двойни. "

Това написа във фейсбук профила си общинският консултант в София Борис Бонев, като акцентира, че единствено той е дал своя вот с " срещу ", а трима негови сътрудници от " Демократична България " и един от Българска социалистическа партия са се въздържали.

Бонев ползва и публикация от в. " ", описваща гласуването в локалния парламент, провело се през вчерашния ден. От нея излиза наяве, че по предложение на кмета на регион " Витоша " Теодор Петков (ГЕРБ) боксьорът Пулев без никаква конкуренция ще може да придобие въпросния парцел във вилната зона на Киноцентъра за скромната сума от 122 600 лева без Данък добавена стойност. Така той ще може да причисли към този момент добит от него през 2017 година прилежащ парцел от 524 дка.

Оценката е направена от общинската компания " Софинвест ".

Според Бонев обаче парцелите в региона вървят по 350-400 евро на квадрат. Предложението му да се извърши нова данъчна оценка не мина.

В своя отбрана кметът на " Витоша " се аргументира с това, че денивелацията на терена била 10 метра - бил сложен за застрояване.

В последна сметка бе възприето въпросът да мине през финансовата комисия в общината, която по думите на ръководителя ѝ Ивайло Петков (ГЕРБ), цената на парцела евентуално щяла да бъде повишена.

Наскоро Кубрат Пулев разгласи политически упоритости и дори показа име на евентуалната си партия - " Велика България ". До ден сегашен този план не е осъществен, само че пък в това време боксьорът записа  и приключи политология в УНСС.

" Разпродажбата на смешни цени на общинските парцели би трябвало да бъде прекъсната. Очевидно има сериозен и сигурно корупционен проблем с оценките на сякаш самостоятелните оценители. Самият факт, че се постанова съвсем всяка оценка да бъде поправена от общинските съветници е доказателство за това. За 17 години ръководство, ГЕРБ превърна София в персонален банкомат. До края на мандата нямам подозрение, че ще се опитат като за последно да присвояват. От " Спаси София " ще им се противопоставим непременно! ", написа в умозаключение Бонев, който неотдавна оглави " Спаси София " към този момент като партия.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР